İhvan üyelerinin mal varlıklarına el konuldu

Mısır’da İhvan’a mensup 901 yönetici ve üyenin, bin 96 hayır kuruluşunun, 82 okulun, 28 hastanenin, 532 şirketin mal varlığına el koyulduğu açıklandı.

İhvan üyelerinin mal varlıklarına el konuldu

Mısır’da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na (İhvan) mensup 901 yönetici ve üyenin, bin 96 hayır kuruluşunun, 82 okulun, 28 hastanenin, 532 şirketin mal varlığına el koyulduğu açıklandı.

İhvan’ın mal varlığının idaresine ilişkin Meclis Komisyonu Başkanı İzzet Hamis, düzenlediği basın toplantısında, İhvan mensubu 901 yönetici ve üyenin mal varlığına el koyulduğunu ve 5 kişi hakkındaki mal varlığına el koyulması kararının kaldırıldığını kaydetti.

Hamis, ayrıca 166 kişinin daha mal varlığına el koyulduğunu belirterek, Teşkilat’ın siyasi kanadı olarak bilinen Hürriyet ve Adalet Partisi’nin 522 şubesine, Teşkilat’ın aralarında genel merkezi bulunmak üzere 54 merkezine, 360 araca, Teşkilat üyelerine mensup yaklaşık 1,4 kilometre karelik araziye de el koyulduğunu söyledi.

Teşkilat’a ait çoğu ekonomik boyutu bulunmayan 532 şirkete el koyulduğunu, bunların 98’inin idaresi için yönetim kurulu oluşturulduğunu ancak idarede bazı zorluklar olduğuna değinen Hamis, İslami Tıp Cemiyeti’ne ait 28 hastane ve tıp merkezine de el koyulduğunu ve yeni yönetim kurulu oluşturulduğunu kaydetti.

Hamis, son olarak İhvan’a ve üyelerine ait bin 96 dernek ve 82 okula el koyulduğunu belirterek, gizlilik nedeniyle el koyulan mal varlığının toplam değerini açıklamadı.

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül 2013’te, “İhvan’ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, teşkilatın kapatılması ile taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması” kararı vermişti. Mahkeme ayrıca İhvan’ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almıştı. Bu kararın ardından Mısır Merkez Bankası, ilgili kurumlara yolladığı yazıda 115 İhvan liderinin mal varlığının tespiti talebinde bulunmuştu.

İhvan’ın eski Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed El-Malat tarafından kurulan İslami Tıp Cemiyeti, önceleri Kahire’deki Seyyide Zeyneb semtinde küçük bir poliklinik olarak hizmet vermeye başlamış daha sonra ülke genelinde 28 şubeye sahip büyük bir yardım kuruluşuna dönüşmüştü. İhvan tarafından yönetilen cemiyet, ülkenin sağlık alanındaki en büyük yardım kuruluşu olarak biliniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X