İhvan’a baskın

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda güvenlik güçlerine yapılan saldırıyla başlayan çatışmalar sürüyor. Kahire’de bir binaya operasyon yapan güvenlik güçleri İhvan üyesi 9 kişiyi öldürdü.

İhvan’a baskın

Sina Yarımadası’nda önceki gün 64 Mısır askeri ile yaklaşık 100 militanın öldüğü güvenlik kontrol noktalarına düzenlenen saldırıların ardından Mısır güvenlik güçleri önceki akşam farklı noktalara baskınlar düzenledi.

Başkent Kahire’nin batısındaki 6 Ekim mahallesinde bir binayı basan güvenlik güçleri Müslüman Kardeşler üyesi dokuz kişiyi öldürdü. Ihvan üyelerinin toplantıda olduğu sırada düzenlenen baskında Müslüman Kardeşler’in önde gelen avukatı, eski vekil Nasser el Hafi de öldürüldü.

İhvan kaynakları evdekilerin Ramazan yardım kampanyası düzenlemek için toplandıklarını savundu. Mısır Emniyet kaynakları ise evdekilerin silahlı saldırı hazırlığında olduğunu, baskın için harekete geçildiği sırada ‘içeriden ateş’ açıldığını açıkladı.

SİSİ’YE KARŞI İSYAN

İhvan tarafından yapılan resmi açıklamada öldürülen kişilerin silahlı olduğu iddiası yalanlandı. Müslüman Kardeşler, Cumhurbaşkanı Sisi’ye karşı ‘isyan’ çağrısı yaptı. İhvan, Mısır’da Aralık 2013’te terör örgütü ilan edilmişti.

Mısır Başbakanı Ibrahim Mahlab önceki gün ‘Mısır gerçek bir savaşta’ derken, terör davalarında yargılama ve infazı hızlandıracak teröre karşı mücadele yasasını jet hızla onayladı. Açıklamada, ‘Şehitlerimiz için hızlı adalet ve misilleme uygulama için yasa tasarılarının paketi onaylandı” denildi.Yasanın teröre karşı mücadeleye ‘hız ve adil caydırıcılık’ kazandıracağı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X