İkbal-der, Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Kahta İkbal Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Uluslararası Yardımlaşma Derneği Yardımeli ile ortaklaşa Kahta’daki yetim çocuklara giyim yardımında bulund…

İkbal-der, Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Kahta İkbal Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Uluslararası Yardımlaşma Derneği Yardımeli ile ortaklaşa Kahta’daki yetim çocuklara giyim yardımında bulundu. İkbal-Der, Türkiye’de 81 il ve dünyanın farklı ülkelerinde yetimlere sahip çıkma adına çeşitli faaliyetler yürüten Yardımeli Derneği ile önceden tespit edilen 42 yetim çocuğa yardım yapıldı. Giyim yardımı esnasında çocukların bir hayli sevinçli olduğu gözlendi. Dernek merkezinde yetimlere yardım dağıtımı esnasında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Ebubekir Akbaş, “Yetimler, Allah’ın bizlere emanetidir. Nitekim Peygamber efendimizin yetimlere sahip çıkanlarla ilgili müjdesi var. Kendisi bir yetim olarak dünyaya gelen ve henüz 6 yaşında iken annesini de kaybederek bir de kimsesiz kalmış olan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) kimsesizlerin, yetimlerin korunması ve onların haklarına sahip çıkılması hususunda çok önem vermiştir. Yetimlere sahip çıkmak, onlara en iyi şekilde bakmak, müminler için mühim bir sorumluluktur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhi salâtu vesselam, şöyle buyurmuştur: ‘Yetimlerin ihtiyacına koşan, Allah yolunda savaşa giden askerlerle, gündüzün oruç tutup, geceyi ibadet ile geçiren gibidir.’ ‘Her kim Müslümanlar arasında bir yetimi tutar, götürür, yiyecek ve içeceğine onu ortak ederse Allah onu mutlaka cennete koyacaktır.’ Bu bilinçle bu sene Yardımeli Derneği’nin katkılarıyla Kahta’daki yetimlerimizin yüzünü güldürdük. Bu kapsamda 42 yetim yavrumuza giyim yardımında bulunduk. Rabbim başta Yardımeli Derneği olmak üzere katkısı olan tüm kardeşlerimizin hayırlarını kabul etsin” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X