IKBY Parlamentosu heyeti Diyarbakır’da

IKBY Parlamentosu’ndan bir grup milletvekili, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DTK’yı ziyaret etti.

IKBY Parlamentosu heyeti Diyarbakır’da

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu’ndan bir grup milletvekili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Demokratik Toplum Kongresi’ni (DTK) ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Irak’tan gelen milletvekillerini makamında kabul etti.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Parlamento Grup Başkanı ve heyet sözcüsü Salar Mahmut, yaptığı açıklamada, Türkiye ve bölgeyle ilişkileri çok önemsediklerini, özellikle Kürtler arasındaki ilişkilerin gelişmesini değerli bulduklarını kaydetti.

Ortadoğu’da Kürtlerin siyasi, sosyal, ulusal ve kültürel anlamda daha büyük kazanımlar elde etmesini arzuladıklarını kaydeden Mahmut, şöyle konuştu:

“Kültürel ve sosyal anlamda da biz birlikte ilişkilerin geliştirilmesinden yanayız. IŞİD bugün Ortadoğu’da büyük bir tehdittir. Bu örgütün ajandasının büyük bir bölümü Kürdistan topraklarına yöneliktir. Dolayısıyla bizim için ulusal birliktelik kurmak önemlidir. Görünen o ki bazı çevreler, dolaylı ve direkt IŞİD’i destekliyorlar. Dolayısıyla bizim Kobani, Kerkük ve Mahmur’da kazanmamız, demokrasi dünyasının kazanması demektir. Bugün güney ve batı Kürdistan’da Kürtler anti terör cephesi misyonunu yüklenmiştir. Teröristlerin güneye saldırısı, Türkiye, Irak, İran ve Suriye’ye saldırması demektir. Kobani’ye geçiş için katkısından dolayı Türkiye’ye teşekkür ediyoruz.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun demokrasi mücadelesi için büyük bir adım olduğunu kaydetti.

Heyetin yarısının kadın olmasının Kürtlerin kadın mücadelesine verdiği önemi gösterdiğini dile getiren Kışanak, ayrıca farklı siyasi partilerden temsilcilerin olmasının da demokrasi anlayışına bir örnek olduğunu söyledi.

Heyet daha sonra DTK’yı ziyaret ederek eş başkanlar Hatip Dicle ve Selma Irmak ile görüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X