İki Air France uçağına bomba ihbarı

ABD’den Los Angeles ve Washington DC kentlerinden Paris’e gitmek için havalanan 2 ayrı Fransız Havayolları uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçaklar yön değiştirerek ABD ve Kanada’daki havalimanlarına zorunlu iniş yapmak kaldı.

İki Air France uçağına bomba ihbarı

Fransız Havayolları’na ait, Los Angeles- Paris seferini yapan Airbus A-380 tipi yolcu uçağı, yapılan bomba ihbarı üzerine yön değiştirerek, en yakın havalimanı olan Salt Lake Kenti Uluslararası Havalimanına indi. 

AF 65 sefer sayısı ile Los Angeles’tan aldığı 497 yolcu ve mürettebat ile havalanan uçağın kalkmasının ardından, uçakta bomba bulunduğu ihbarı geldi. 

Utah eyaletine bağlı Salt Lake Kenti Uluslararası Havalimanı’na indi. Yolcular havalimanı polisi ve FBI gözetiminde uçaktan indirilen yolcular ve bagajlarının tek tek aranacağı belirtildi. 

Bundan kısa süre sonra da AF 55 sefer sayısı ile Wahington Dulles Havalimanı’ndan kalkan ikinci bir Fransız Havayolları uçağına yönelik bomba ihbarı geldi. 

İkinci uçak da yön değiştirerek Kanada’nın Nova Scotia bölgesindeki Halifax kentinde bir havalimanına zorunlu iniş yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X