İki aramada inanmadı üçüncüde dolandırıldı

Bursa’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar ev hanımı Şefika Işık’ı aradı. Telefonda ki sese inanmayan Işık, iki kez telefonu kapatmasına rağmen bir kaç dakika sonra yapılan üçüncü aramada dolandırıldı.

İki aramada inanmadı üçüncüde dolandırıldı

Bülent CİVANOĞLU

 

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Yunuseli Mahallesi’nde oturan 62 yaşındaki Şefika Işık’ı arayan dolandırıcılar telefonda kendilerini polis olarak tanıttı. Telefonda ki ses Şefika Işık’ın Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, doğum yeri ve tarihini söyledi. Dolandırıcı bir soygun olduğu ve Şefika Işık’ın kimliğinin kullanıldığını söyleyerek, evinde bulunan ziynet eşyası ve paraları verecekleri talimatlar doğrultusunda kendilerine getirmelerini istedi. Şefika Işık dolandırıldığını anlayarak telefonu kapattı. Aynı numaradan saniyeler sonra aranan Işık’a telefonda ki ses, “Teyze başın belaya girmesin. Bizler polisiz evindeki altın ve paraları hemen getirmen gerekiyor” dedi. 

Ev hanımı tekrar telefonda ki dolandırıcıya, “Siz benim altınlarımı ve paramı almak istiyorsunuz” diyerek telefonu ikinci kez kapattı. Bir kaç dakika sonra aynı numara tekrar arayarak “Teyze bizler polisiz sen bu altınları getirmezsen başın büyük belaya girceek bundan sonrasına sorumlu değiliz” dediler. Üçüncü aramada paniğe kapılan Şefika Işık, evinde bulunan 3 adet bilezik, 6 küçük altın, 3 bin lira parayı bir poşete koyarak telefonda ki sesin talimatları ile evinin yakınlarında bulunan 23 Nisan parkına getirdi. Dolandırıcı telefonu kapatmamasını söyleyerek, şimdi bizim memur arkadaşımız seni izliyor. Gelip senden poşeti alacak, altınların ve paraların incelendikten sonra 1 saat sonra seni arayacak ve iade edeceğiz”dedi. Şefika Işık’ın yanına yaklaşan bir kişi poşeti alarak yaya olarak uzaklaştı. Telefonu kapatan Işık, evine giderek altın ve parasının geri gelmesini beklemeye başladı. Aradan saatler geçmesine karşın para ve altınlarının iadesi için telefon gelmeyince dolandırıldığını anlayan Şefika Işık, durumu yakınlarına ve polise bildirdi.

 

Olay yerine gelen polis Işık’ın ifadesi çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alarak  dolandırıcıların kimliğini belirlemeye çalışıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X