İki defa cenaze namazı kılınıp defnedildi

Bursa’da, başka bir aile tarafından yanlışlıkla morgdan alınan yaşlı kadının cenazesi, namazı kılınıp gömüldükten sonra hatanın anlaşılması üzerine mezarı açılıp geri çıkarıldı. Yaşlı kadının cenazesi, gerçek ailesine teslim edilip, bir gün sonra başka ye

İki defa cenaze namazı kılınıp defnedildi

Mudanya Devlet Hastanesi’nde ölen Gülbahar Sarıtaş ile Refika Geyimer’in cenazelerinin yanlış ailelere verildiği ileri sürüldü. Gülbahar Sarıtaş’ın yakınları, anneleri diye Refika Geyimer’in cenazesini aldı. 

Aile, yıkattıktan ve cenaze namazını kıldıktan sonra yaşlı kadını Mudanya Belediyesi Yeni Şehir Mezarlığı’na defnetti. Refika Geyimer’in yakınları ise, kendi anneleri diye Gülbahar Sarıtaş’ın cenazesini hastaneden teslim alıp gasilhaneye götürdüklerinde, ölünün başka bir kadın olduğunu fark edince büyük şok yaşadı. Aile, cenazeyi hemen hastaneye geri getirdi. 

Bunun üzerine Gülbahar Sarıtaş’ın yakınları aranarak, yanlış cenazeyi aldıkları söylendi. Sarıtaş’ın yakınları ise, “Biz namazını kılıp cenazeyi gömdük. Şimdi ne yapacağız” dedi. Mudanya Devlet Hastanesi’ne gelen Sarıtaş’ın yakınları, kendi annelerinin cenazesini morgda görünce gerçeği anladı. Sarıtaş’ın yakınları, defnettikleri Geyimer’in cenazesini mezardan çıkarıp hastaneye geri getirdi. Hastaneye getirilen iki cenaze, yapılan kontrollerin ardından yakınlarına yeniden teslim edildi. 

Gülbahar Sarıtaş’ın cenazesi Mudanya Burgaz Merkez Camii’nde kılınan namazın ardından Mudanya Yeni Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Mezarından çıkarılan Refika Geyimer’in cenazesi ise, Bursa’da Muradiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Alacahırka Mezarlığı’na defnedildi.

Birer gün arayla iki defa gömülen Refika Geyimer’in oğlu Ender Geyimer, facebook hesabından duruma isyan etti. Geyimer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Çok önemli bir duyurumdur. Mudanya Devlet Hastanesi morgunda yaşanan karışıklık sebebiyle canımdan çok sevdiğim annemi 11.08.2015 salı günü defnedemedik. Annemin na’şı yanlışlıkla başka bir ailece teslim alınarak defnedilmiş. Yaptığımız girişimlerle hata düzelttirildi. Annem tekrar geri alındı. Yaşanan bu aksilikten ötürü tüm dostlarımızdan özür diliyorum. Bu defa, 12.08.2015 Çarşamba günü Muradiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Alacahırka Mezarlığı’na annemi yolcu edeceğimi tüm dostlarıma yeniden duyurmak istiyorum. Mekanın cennet olsun annem. Nurlar içinde uyu bir tanem. Seni çok özleyeceğim. Üzdüler seni bugün bu yanlışlığı yapan kişiler. Affet bizleri”.

Öte yandan Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Cumhur Kara, “Aile yanlış cenazeyi alıp gitmiş. Hata sonra anlaşıldı. Cenazeler gerçek sahiplerine teslim edilerek defnedildi. Üzgünüz” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği’nden açıklama geldi

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Mudanya’daki cenazelerin karışmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

Yapılan yazılı açıklamada, “Mudanya Devlet Hastanesi’nde 09.08.2015 ve 10.08.2015 tarihlerinde vefat eden 2 hasta hastane morguna kaldırılmıştır. 11.08.2015 tarihinde saat 10:20’de cenaze yakınlarından biri gelmiş cenazesini almak istemiştir. Morg görevlisi tarafından cenaze, yakınlarına (kızı-oğlu ve torununa) teşhis ettirilerek teslim edilmiştir. Morgda bulunan diğer cenaze ise yeğeni tarafından teşhis edilerek saat 14:00’de teslim alınmıştır. Ancak yaklaşık 2-3 saat sonra cenazenin kendilerine ait olmadığı iddia edilerek tekrar hastaneye başvurmuşlardır. Bunun üzerine konu araştırılmış ilk cenaze yakınları ile telefon iletişimi kurularak hastaneye çağrılmış ve cenazeler her iki cenaze yakınlarının da mutabakatı sonucu morga tekrar alınmışlardır. 12.08.2015 tarihinde vefat eden hastalara müdahale eden hekimlerin ve cenaze yakınlarının teyidi ile hastane idaresinin gözetiminde cenaze yakınlarına teslim edilmiştir. Konuyla ilgili olarak cenaze yakınlarının yanlış teşhisi dışında hastane görevlilerinin bir ihmali olup olmadığı hususunda hastane yönetimi tarafından soruşturma başlatılmıştır” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X