‘İki devletli çözüm önemli’

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözümün tehdit altında olduğunu söyledi.

‘İki devletli çözüm önemli’

Paris’teki Orta Doğu Barış Konferansı yaklaşık 70 ülke, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi. Konferansa Türkiye’den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılıyor. İsrail-Filistin barışının sağlanması için taraflar arası müzakerelerin şart olduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Yıllardır desteklenen iki devletli çözümün son gelişmelerle tehdit altında olduğunu görüyoruz. Taraflara herhangi bir parametre dikte etmek söz konusu değil. Çözüm tarafların müzakereleri doğrudan yürütmeleri halinde sağlanabilir” dedi.

İsrail’in bölgedeki yerleşim faaliyetlerinin çözümü zorlaştırdığına işaret eden Hollande, ‘İki devletli çözümün sağlanması sadece İsrail ve Filistin’e değil, bütün dünya için de önemli” ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Türkiye’nin bölgede sağlanacak ‘kalıcı’ ve ‘kapsamlı’ bir barışa destek verdiğini söyledi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, bölgede acilen kalıcı ve kapsamlı bir barışa ihtiyaç olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu barışa destek verdiğini vurguladı. Çavuşoğlu ayrıca Filistin topraklarında işgalin sona ermesi ve egemen bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının da bölgede barış için önemli olduğunun altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X