İki servis şoförüne 8 yıl hapis cezası

Karacabey’de iki kişinin ölümü, 35 kişinin de yaralandığı kaza dehşetindeki servis araçlarını kullanan şoförler son kez hakim karşısına çıktı.

İki servis şoförüne 8 yıl hapis cezası

Geçen şubat ayında taşımalı eğitim sisteminde Karacabey’de eğitim gören öğrencileri Yenikaraağaç’tan alan minibüs sürücüsü Hüseyin Akdeniz, Gölkıyı’daki diğer öğrencileri almak için hareket etti. Akdeniz’in kullandığı minibüs Gölkıyı Kavşağı’ndan dönüş yapmak isterken, Karacabey’den Mudanya’daki bir fabrikaya işçi taşıyan Yılmaz Kocatürk yönetimindeki midibüsle çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada lise öğrencisi  Kazım Akansel (16) ile öğrencilerin servis aracında bulunan Fevzi Bası (70) öldü, 10’u ağır 35 kişi yaralanmıştı. 

Yargıtay onaylarsa cezaevine girecekler

Haklarında Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçlarından dava açılan iki sürücü son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Akdeniz’e 5 yıl 10 ay, Kocatürk ise iki buçuk yıl hapis cezası verdi.  Akdeniz’in ehliyetine 3 yıl Kocatürk’ün ehliyetine 6 ay el konulmasına karar verildi. Yargıtay’ın cezayı onaması halinde her iki sürücüde kalan cezalarını çekmek için tutuklanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X