İki yaka el ele

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları’nın desteğiyle Yunanistan’da gerçekleştireceği sergi ve müzik etkinliğiyle iki yakayı buluşturacak.

İki yaka el ele

ÖMER BİLİK

 

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Yunanistan’ın Selanik kentinde 18-20 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili bilgi verdi. 

Başkan Türker, Dernek Sekreteri Volkan Biçer, Rumelifed 2. Başkanı Adem Serbest ve yönetim kurulu üyeleri ile Bursa Edirneliler Derneği kurucu eski Başkanı Ahmet Güneş’in de hazır bulunduğu toplantıda ‘İki Yaka El Ele’ adlı projesini tanıttı. 30 Ocak 1923 tarihinde Lozan’da imzalanan Nüfus Mübadele Sözleşmesi’ne istinaden Anadolu’dan giden Ortodoks Rumların bıraktıkları evlerden toplanan kapı, pencere ve ahşap tahtaların üzerlerine onların dokularını hissederek ahşap resim sergisi açacaklarını belirten Türker, etkinlikte Çalgıcı Mektebi Orkestrası’nın da Türk-Yunan müziklerini içeren bir konser vereceğini duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X