İki yıl aradan sonra ilk kez

Rusya’ya iki yol aradan sonra ilk kez giden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rus lider Vladimir Putin ile Soçi kentinde görüştü.

İki yıl aradan sonra ilk kez

Ardından kameraların karşısına geçen iki lider, ele aldıkları konular hakkında açıklamalrda bulundu. Suriye’deki krizin çözülmesi için daha aktif bir müzakere sürecine gereksinim olduğu konusunda anlaştıklarını ifade eden Rs lider Putin, Han Şeyhun kasabasında 4 Nisan’da a düzenlendiği belirtilen kimyasal saldırının sorumlularının bulunup cezalandırılması gerektiğini söyledi. 

Ukrayna krizinin hem Rusya hem de Almanya için ciddi bir endişe kaynağı olduğunu belirten Putin, ayrıca, Rusya’nın başka ülkelerdeki siyasal süreçlere  müdahale etttiğine dair ‘haberlerin’ dedikodudan ibaret olduğunu belirtti.

Öte yandan Putin, Ukrayna’daki sorunların sebebinin ‘bu ülkede 2014’te anayasaya aykırı olarak düzenlenen darbe olduğunu’ söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X