İkinci Eğit-Donat grubu da kaçırıldı

Washington ile Ankara’nın eğit-donat programına katılan ve Pazar günü Türkiye’den Suriye’ye geçen 75 silahlı muhalifin Şam Cephesi adlı örgüt tarafından ‘yanlışlıkla’ kaçırıldı.

İkinci Eğit-Donat grubu da kaçırıldı

İngiltere’de yayınlanan Times gazetesinden aktardığı habere göre, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın desteklediği bir örgüt olarak tanıtılan Şam Cephesi’nin (Jabha al-Shamiya) ağır silahlar ve 12 araçlık konvoyla Suriye’ye giren eğit-donat programı savaşçılarını ‘gözaltına aldığı’ ifade ediliyor.

Ancak Şam Cephesi sözcüsü Muhamed Ahmed, grubun sadece geçici olarak alıkonduğunu ifade edip, konvoyun elinde Suriye hükümeti bayraklarının olmasının şüphe uyandırdığını ifade etti.

Gazetede sözcünün ‘İncelemelerin ardından serbest bırakıldılar’ sözlerine yer verildi. Eğit-Donat programı kapsamında Temmuz ayında da Suriye’ye gönderilen 54 kişilik savaşçı grubu El Nusra Cephesi kaçırmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X