İkinci el araçlara bedelli dopingi

Bedelli askerliğin gündeme gelmesiyle birlikte nakit ihtiyacı olan vatandaşlar araçlarını satışa çıkardı. Kışın durağan giden ikinci el satışları da bu araçlarla hareketlendi.

İkinci el araçlara bedelli dopingi
İkinci el araç piyasası, bedelli askerlik müjdesinin ardından hareketlendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuya ilişkin açıklamasının ardından askerliğini bedelli olarak yapmak isteyen gençler, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için araçlarını satılığa çıkardı. Özellikle kışın, yaz aylarına göre daha sakin günler geçiren ikinci el araç piyasası bedelli askerlik açıklamasıyla birlikte kıpırdanmaya başladı.
 
Bedelli kurbanı
 
Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen çok sayıda genç, internet üzerinden araç satışı yapılan sitelere ilan verdi. Araçlarını satmak isteyen gençlerin ilanlarında kullandıkları, ‘Bedelli askerlik için acil satılık’, ‘O da bedelli kurbanı’, ‘Bedelli askerlik için ayrılma vakti’, ‘Bedelli askerlik için fiyat düştü’ gibi başlıklar ise dikkat çekti.
 
İlanlara dikkat
 
İkinci el araç sektöründe faaliyet gösterenler ise konuya temkinli yaklaşıyor. Vatandaşlara uyarıda bulunan sektör temsilcileri, çoğu kişinin bedelli askerlikle alakası olmadığı halde bu yönde ilan verebileceğini vurguluyor. Temsilciler, ‘Bedelli askerlik için nakit ihtiyacı olanlar araçlarını ederinden daha ucuz fiyata satabiliyor. Ancak kazalı ya da masraf açacak bazı arızaları araçlar bedelli maskesi altında satılabilir. Vatandaşımız bu konuda dikkatli olmalı” diyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X