‘İkinci el’de 6 milyon beklentisi

Yılın ilk yarısında sıfır araç pazarı daralırken, hareketlenen ikinci elde yıl sonuna kadar 6 milyonun üzerinde aracın el değiştireceği tahmin ediliyor.

‘İkinci el’de 6 milyon beklentisi

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, döviz kurlarındaki hareketlilik ve ÖTV oranlarının artması nedeniyle Türkiye’deki otomobil ve hafif ticari araç satışlarının, yılın ilk 6 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 8,6 civarında azaldığını söyledi. Fiyatlar artınca vatandaşların ikinci ele yöneldiğini anlatan Yanık, ”2016 yılı ile kıyaslama yaptığımız zaman yüzde 10’luk ilerlemeden söz edebiliriz. Geçen yıl yaklaşık 5,5 milyon araç el değiştirdi. Bu gidişle 2017’de 6 milyonun üzerinde aracın el değiştireceğini tahmin ediyoruz” dedi. Vatandaşların özellikle az yakan araçlara talep gösterdiğini dile getiren Yanık, ”En çok 25-50 bin liralık fiyat aralığı tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X