İkinci kez ifade verdiler

Balyoz Davası`nda aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yargılandığı davanın 2`nci duruşmasında, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ikinci kez tanıklık yaptı.

İkinci kez ifade verdiler
İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Özkök, darbe planı yapıldığı iddia edilen seminerin ses kayıtlarının kendisine de geldiğini, amacı aşan ifadeler bulunduğu için incelenmesini istediğini söyledi. Hilmi Özkök, bu kayıtları dinledikten sonra darbe dedikoduları geldiği konusunda Çetin Doğan’a sorduğunu, Doğan’ın da yalanladığını anlattı. Özkök, “Daha evvelki duruşmalarda Ergenekon ve Balyoz’da da söyledim. Ben Balyoz, Oraj gibi planları duymadım” dedi.
 
Hilmi Özkök’ün ardından eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman da tanık olarak dinlendi. Yalman da ifadesinde, “Balyoz ile ilgili bir istihbarat almadım. Bilgi ve belgeye sahip değilim” dedi. Dava ile ilgili hususları dava açıldıktan sonra basından öğrendiğini tekrarlayan Yalman, “Darbeyi engellemem söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.
 
ÇELİŞKİLİ İFADELER
 
Duruşmada Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’ın çelişkili ifadeleri dikkat çekti. Özkök, darbe ihbarını aldığını ve Yalman’a inceleme emri verdiğini söyledi. Aytaç Yalman ise herhangi bir emir almadığını söyledi. Özkök, kendisine gelen ihbar mektubu ve CD’sinde amacını aşan ifadeler gördüğünü söyledi. Aytaç Yalman ise, plan seminerinde disiplin suçu işlendiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X