İkinci üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

Açık öğretim fakültesi öğrenci kimlik kartı ne zaman verilmeye başlanacak. AÖF ikinci üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? İkinci Üniversite kayıt için gerekli belgeler neler? İkinci Üniversiteye kimler başvuru yapabilir? 2017-2018 AÖF sınav tarihler

İkinci üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

Açıköğretim Fakültesi Öğrenci kimlik kartı, Fakülteye kayıtlı öğrenci olduğunuzu gösteren belgedir. Açıköğretim Fakültesi 2017-2018 kayıt kılavuzunda belirtilen bilgiye göre Öğrenci kimlik kartları, öğrencilerin bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderildiğinde Fakülte kayıtlarındaki cep telefonuna SMS (Kısa Mesaj) gönderilecek ve bu gelen kısa mesajdan sonra öğrenci kartınızı bağlı bulunduğunuz AÖF bürosundan teslim alabileceksiniz.

AÖF 2017-2018 İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

Anadolu Üniversitenin duyurduğu 2017-2018 öğretim yılı İkinci Üniversite İnternet başvuru ve kayıt kılavuzuna göre; İnternet başvuru işlemleri 05 Eylül 2017 Salı günü saat 09.00’da başlayıp, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecektir. Bu tarihten sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Herhangi bir sebeple (elektrik kesintisi, teknik arızalar, İnternet sorunları, vb.) başvuruyu kaçırmamanız için en kısa zamanda başvurunuzu yapınız ve gerekli yazıcı dökümlerini alınız.

AÖF bürolarından kayıt işlemleri 05 Eylül 2017 Salı günü başlayıp, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecektir. 16 Eylül 2017 Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacaktır. 05 – 16 Eylül 2017 tarihleri arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 18 Eylül 2017 tarihinde AÖF bürolarına bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilirler.

İkinci Üniversite Kayıt İçin Gerekli Belgeler Neler?

1) İnternet Başvuru Belgesi

2) Öğrenci Bilgi Formu

3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

4) Öğrenim Belgesi

Açık öğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m’den, kız adayların 1.63 m’den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporunun ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanun’un 10. Maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan suçların birinden ceza alınmadığına dair belgenin kayıtlarda ibraz edilmek üzere alınması gerekir.

İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Lisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını gösteren belge ile bu mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı eksikliği vs.) bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporunu diğer kayıt belgeleri ile birlikte AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

İkinci Üniversiteye Kimler Başvurabilir?

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir. Ancak;

1) Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından,

a) Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,

b) Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,

c) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar; Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans/lisans programlarından birine, Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine Okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.

2) Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.

3) Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açıköğretim programına kayıt yaptırabilirler.

4) ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.

5) Bir yükseköğretim programından mezun olamadan yükseköğretim programından ilişiği kesilen, herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan veya açık öğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.

6) Açık öğretim programlarının herhangi birinde öğrenci iken okumakta olduğu alan dışındaki örgün öğretim programlarından birine yerleştirilen adayların açık öğretimdeki kayıtları silinmez.

7) Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açık öğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açık öğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

8) Açık öğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler, bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

9) Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar başvurabilirler.

AÖF 2017-2018 Sınav Dönemi Tarihleri Ne Zaman ?

2017-2018 AÖF Sınav tarihleri dönemi netleşti. Buna göre yeni dönemde sınavlar;

GÜZ DÖNEMİ Ara Sınav 25 – 26 Kasım 2017

Dönem Sonu Sınavı 13 – 14 Ocak 2018

BAHAR DÖNEMİ Ara Sınav 14 – 15 Nisan 2018

Dönem Sonu Sınavı 02 – 03 Haziran 2018

Önemli Not: Sınav tarihleri fakültenin resmi internet adresinde yayınlandı. Sınav tarihlerindeki değişiklik sadece Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacaktır.

AÖF Kayıt Silme Nasıl Yapılır ?;

Açıköğretim Fakültesi kılavuzunda duyurulan bilgiye göre; Kayıt sildirmek isteyen öğrenciler; AÖF bürosuna bizzat başvurarak, büro tarafından verilen dilekçeyi imzalayıp, öğrenci kimlik/tanıtım kartını teslim etmelidirler. Geçmiş öğretim yıllarına ait dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin kayıtlarının silinebilmesi için AÖF bürosuna başvurmadan önce bu borçlarını bankaya ödemeleri gerekmektedir. Posta ile kayıt silme işlemi yapılmaz! Kayıt silme işlemini anne, baba, kardeş ve eş gibi yakınları yaptıramazlar. Öğrenci kimlik kartını ibraz edemeyenlerin özel belgelerle kimliğini kanıtlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları silinmez. Kayıt silme işlemi, öğrenciye, ilgili askerlik şubesine, Anadolu Üniversitesi otomasyon sistemine aynı anda bildirildiği ve bu işlemin iptal edilmesi mümkün olmadığı için öğrencilerimiz kayıt silme konusunda kesin kararlarını vermeden AÖF bürolarına başvurmamalıdırlar.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin bir programında hâlen kayıtlı olan öğrencinin, 2017-2018 öğretim yılında yeni bir programa kayıt yaptırabilmesi için eski kaydını sildirmesi gerekmektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X