İkiz kayalıklara büyük ilgi

Oylat ikiz kayalıklarında devam eden kaya tırmanış rotaları henüz tamamlanmadan, farklı şehirlerden doğaseverler bölgeye gelerek tırmanışlara başladı.

İkiz kayalıklara büyük ilgi

İnegöl Belediyesi’nin DOSTUM (Doğa Sporları Turizm Merkezi) kapsamında Oylat ikiz kayalıklarında yapımını sürdürdüğü kaya tırmanışı rotaları oluşturma çalışmaları sürüyor. Bir yandan da bölgede yapılan çalışmaları yakından takip eden doğaseverler, henüz çalışmalar tamamlanmadan Oylat ikiz kayalıklarında tırmanışlara başladı.

İLK TIRMANIŞ

Cumartesi günü şehir dışından gelen bir grup doğasever, İnegöl Belediyespor Dağcılık Kulübü sporcularıyla birlikte Oylat ikiz kayalıklarında tırmanış gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile Meclis Üyesi Nedim Bayram da doğaseverlerin bu ilk faaliyetini ikiz kayalıklara çıkarak oradan takip etti. Rota oluşturma çalışmalarıyla ilgili de devam eden çalışmalar yerinde görüldü.

Tırmanışları izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, DOSTUM projesi çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Yiğit, “Oylat tırmanış parkurları, kaplıca turizminin yanı sıra bölgede spor turizmini de tetikleyecektir. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 1 aylık sürede bölgede 25 adet tırmanış rotası hayata geçirilirken, bu sayının çalışmalar tamamlandığında 50’ye ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X