İkizleri ölüm ayırdı

13 yaşındaki Bilge, rahatsızlığı yüzünden gittiği hastaneden ilaç verilip taburcu edildi. İkinci kez rahatsızlanıp tekrar gittiği hastanede yaşamını yitirdi. Kızının yanlış tedaviden öldüğünü iddia eden baba, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulund

İkizleri ölüm ayırdı

OSMAN GÜNEŞ 

Kestel Vani Mehmet Mahallesi’nde oturan ve esnaflık yapan Havva- Şükrü Özkeser çiftinin dört çocuğundan tek yumurta ikizi olan Musa Fırat Coşkun Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Bilge Özkeser, 13 Haziran cumartesi günü rahatsızlandı. Kusma ve ateş şikayetiyle Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kestel Semt Polikliniği’ne götürüldü. 

İddiaya göre burada iğne yapılan ve ilaç tedavisi verilen Bilge, evine gönderildi. 15 Haziran pazartesi günü sabahı tekrar rahatsızlanan Bilge, bu kez Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi’ne götürüldü ve ilaç tedavisinin ardından evine yollandı.

3 gün sonra kalbi durdu

 

16 Haziran Salı günü tekrar fenalaşınca, ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmek istenen Bilge’nin ambulansta kalbi durdu. Kalbi yeniden çalıştırılan Bilge, hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Doktorların Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk ettiği Bilge için ambulans beklenirken, kalbi bir kez daha durunca kurtarılamadı.  

Acılı baba şikayetçi

Aile, çocuklarının ölümünde ihmali olduğunu öne sürdüğü hastane yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi ise suçlamaları kabul etmeyip, Bilge’nin kalbinde yaşına uymayan rahatsızlıklar tespit edildiğini, ölümü şüpheli bulunduğu için adli mercilere bildirildiğini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X