İkna `Tim`i iş başında!

Bursa`da 18 aile, çocuklarına aşı yaptırmadıkları için mahkemelik. Ebeveynleri ikna amacıyla doktor, psikolog ve sosyologdan oluşan bir ekip kuruldu.

İkna `Tim`i iş başında!
HALİL ÖZÇOBAN
 
Çocuklara uygulanan bazı aşılarda maymun ve domuz kanı bulunduğu yönünde ortaya atılan iddialar aileler üzerinde olumsuz etki yaratıyor.
 
Doğumdan sonra hepatit, verem, difteri, tetanos, boğmaca, çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve pnömokok gibi aşıları çocuklarına yaptırmayan 18 aile, mahkemelik oldu.
 
DANIŞMANLIK HİZMETİ
 
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu uyarınca açılan davalarda, Çocuk Mahkemesi hakimleri anne ve babalar hakkında “danışmanlık tedbiri uygulanması” yönünde karar veriyor.
 
Bazı aşıların çocuğun sağlığı için gereklilik olduğunu söyleyen hakimler, ‘Ancak, çocuğunun sağlığını hiçe sayarak aşı yaptırmamakta direnenler oluyor. Bunun önüne geçmek için de yasalar nezdinde danışmanlık tedbiri uyguluyoruz’ diyor.
 
UZMANLAR DEVREDE
 
…Ve mahkemeden çıkan karar gereğince, doktor, psikolog ve sosyologlardan oluşan ekipler, aile bireyleriyle yüz yüze görüşüp ebeveyni çocuğa aşı yapılması konusunda ikna etmek için uğraş veriyor. İkna ekibindeki uzmanlar, çocuğun gelişimi ve korunmasında anne ve babanın rolüne vurgu yaparak konuyu çözüme kavuşturmaya çalışıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X