İl Milli Eğitim’den ortak yazılı sınav

Bursa’da bulunan Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler, Spor ve Güzel Sanatlar liselerindeki 23 bin 500 öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce koordine edilen ortak yazılı sınavlarda ter döktü.

İl Milli Eğitim’den ortak yazılı sınav

9. sınıflarda Matematik ve Tarih; 10. sınıflarda Kimya ve Türk Edebiyatı derslerinden sınava giren öğrenciler, ülke çapında ilk defa yapılan ortak sınav uygulamasının heyecanını yaşadılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, gerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın, gerekse ÖSYM’nin ileriki yıllarda üniversite sınavlarının da tıpkı TEOG benzeri bir sistemle yapılabilmesine ilişkin çalışmalarda bulunduğunu ve bunun kamuoyunca yakından takip edildiğini hatırlatarak, bu uygulamayla öğrencileri şimdiden bu türden ölçme ve değerlendirmeye hazırlamayı hedeflediklerini bildirdi. Veli Sarıkaya, yapılan bu sınavla aynı zamanda sınıf, okul, ilçe ve il çapında objektif değerlendirme imkanının doğmuş olacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X