İlçelerde son durum

Uzun bir maratonun ardından Bursa’nın ilçelerinde de seçim heyecanı yaşandı. Bursa’ya bağlı 17 ilçede sabahın erken saatlerinden itibaren sandığa koşan vatandaşlar, oylarını kullandılar.

İlçelerde son durum

AK Parti Mudanya dışında ilçelerin tümünde birinci parti olmasına karşın, 2011 seçimlerine göre düşüş yaşadı. AK Parti Büyükorhan’da yüzde 63 dolayında oy oranına ulaşırken, ardından İnegöl geldi. Buna karşın İnegöl’de 2011 seçimlerinde yüzde 66’ya ulaşan AK Parti dün yüzde 58’de kalırken, MHP’nin oy oranı yüzde 15’i geçti. CHP oylarını korudu.

Mudanya’da AK Parti’nin oylarında düşüş yaşanırken, CHP oylarını 2.5 puan arttırdı. MHP’de de artış görülürken, HDP de yüzde 3 oy aldı.

Yenişehir’de ise AK Parti geçen seçimde oyunu arttırırken, dün yapılan seçimlerde ise 6 puan dolayında oy kaybetti. CHP 4 puanlık bir artış gösterirken, MHP’de ise 3 puanlık artış oldu. İlçede HDP de yüzde 5’lik oy oranına ulaştı.

İznik’te ise AK Parti yüzde 42 oy oranına ulaşırken, CHP 3, MHP oy oranlarını yüzde 4 arttırdığı görüldü. Orhangazi’de de AK Parti’nin oylarında düşüş yaşandı. 

AK Parti Orhangazi’de 42 oy oranına ulaşırken, CHP 3.5, MHP oylarını yüzde 3 oranında arttırmayı başardı.

Sahil ilçelerinden Gemlik’te ise AK Parti 9.5 puanlık bir düşüş yaşadı. CHP ise bu ilçede 3,5 puanlık bir artış gösterirken, MHP’nin oylarında da oylarını yaklaşık yüzde 2 oranında yükseliş görüldü. 

Karacabey’de AK Parti yine birinci parti olmasına karşın yüzde 35’te kaldı. CHP’nin yaklaşık yüzde 1.5’luk artış gösterdiği Karacabey’de MHP ise yaklaşık yüzde 6’lık bir artış yaşadı. HDP’nin oyları ise yüzde 5 oldu.

AK Parti Mustafakemalpaşa’da ise AK Parti yüzde 41 dolayında oy alırken, CHP önemli bir artış yaşadı. MHP de oyunu yaklaşık yüzde 2.5 oranında arttırdı.

Kestel’de AK Parti’de düşüş yaşanırken MHP oyunu arttırdı, CHP ise oyunu korudu.

Gürsu’da ise AK Parti yüzde 56 oy oranında kaldı. İlçede MHP 5 puanlık artışla ikinci sıraya yükselirken, CHP ise 1 puanlık artış sağladı. HDP ise bu ilçede yüzde 6 dolayında oy aldı.

DAĞ YÖRESİ

Dağ ilçelerinden Orhaneli’de AK Parti yaklaşık yüzde 48 oy alırken, MHP ikinci sıraya yükseldi. CHP ise oylarını korudu.

Keles’te de AK Parti’nin oylarında düşüş görüldü. MHP oylarını yüzde 5 arttırırken, CHP 3 puanlık artış gösterdi.

Dağ ilçelerinden Harmancık’ta da AK Parti yüzde 6.5’lik bir düşüş gösterdi. İlçede CHP ikinci sıraya yükselerek oyunu 5 puan arttırdı. MHP de oylarını 2.5 puan arttırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X