İlgiden bunalan arama-kurtarma köpeği kız öğrenciye saldırdı

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD), ortaokulda düzenlediği ‘deprem ve yangın’ tatbikatına katılan arama-kurtarma köpeği ‘Çaki’, öğrencilerin aşırı ilgisi karşısında rahatsız olunca saldırganlaştı.

İlgiden bunalan arama-kurtarma köpeği kız öğrenciye saldırdı

AFAD tarafından merkez Palandöken ilçesindeki İbrahim Hakkı Kubilay İmam Hatip Ortaokulu’nda dün ‘deprem ve yangın’ tatbikatı düzenlendi.

 

Tatbikatta uzmanlar, örencilere deprem anında sınıfta neler yapmaları gerektiğini, aniden çalan siren sesleri karşısında panik olmadan okulu nasıl terk edeceklerini uygulamalı olarak anlattı.

 

Uygulamada, Okulun üçüncü katında mahsur kalan birkaç öğrenci ise sedye ile indirildi.  Yaralı ve öğrenci naklinin ardından bahçedeki yangın söndürme tatbikatına geçildi. Öğrenciler bahçede yakılan ateşi yangın tüpleri ile söndürdü. Bahçede toplanan öğrenciler sivil savunma ekiplerini alkışladı.

 

KIZ ÖĞRENCİYE SALDIRDI

 

Depremde enkaz altında canlı aramada kullanılan ve özel olarak yetiştirilen kurtarma köpeği Belçika Malinois cinsi çaki de tatbikatta görev aldı. Ancak çok sayıda öğrencinin bir anda etrafını sararak okşamalarından rahatsız olan çaki bir kız öğrencinin üzerine saldırdı. Bakıcısı tarafından zaptedilen köpek öğrencileri korkuttu. Tatbikat alanındaki öğretmen ve AFAD görevlilerin uyarısı üzerine öğrenciler köpekten uzaklaştı. 

 

‘BAŞARILI TATBİKAT’

 

Erzurum Arama Kurtarma Birlik Müdürü Zafer Özcan, afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmak için okullarda bu tür eğitimlerin sürekli yapılacağını belirtti. Tatbikatın gerçeği aratmadığını belirten Özcan, “Bir dakika gibi bir kısa sürede bu kadar büyük bir okulun tahliye edilmesi gerçekten büyük  başarı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X