İlhan Demiröz’den 3 bakana termik soruları

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, DOSAB’ta yapımı planlanan termik santral için ÇED raporunu olumlu yönde görüş bildirerek imzalaması için baskı yapılan, ancak buna direnerek görevinden istifa eden İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek ile ilgili 3 a

İlhan Demiröz’den 3 bakana termik soruları

Konuyu TBMM gündemine taşıyan İlhan Demiröz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yazılı soru önergesi vererek, Bursa kamuoyuna yansıyan iddialara açıklık getirmelerini istedi. 

Soru önergelerinde kent merkezinde kurulmak istenen santrale Bursa’da bulunan bütün meslek odaları, akademik odalar, sağlık örgütleri, sivil toplum kuruluşları ile birlikte Bursalılar’ın karşı çıktığını anımsatan Demiröz, “Herkes biliyor ki, hangi teknoloji ile yapılırsa yapılsın kentin göbeğine termik santral kurulması halk ve çevre sağlığı açısından son derece tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarır. Tüm bu tepkilere rağmen DOSAB yönetimi anlaşılmaz bir şekilde girişimlerini sürdürüyor” görüşünü aktardı.

ÖZBEK İSTİFAYA ZORLANDI MI?

Son olarak DOSAB yönetiminin Vali Münir Karaloğlu aracılığı ile il Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek’in termik santralin kurulması için ÇED raporunu olumlu yönde imzalanması için baskıya maruz kalması üzerine 2,5 yıldır büyük bir özveri ile sürdürdüğü görevinden istifaya zorlandığını anımsatan İlhan Demiröz, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Bursa basınında yer alan bu iddiaları araştırıp araştırmadıklarını ve sonuçlarını sordu. Demiröz, Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti:

“Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne ÇED raporunu olumlu yönde imzalamaları için bir talimat gitti mi? Dr. Resul Özbek bu sebeple istifa etmiş ya da izne çıkmış mıdır? Bu gelişmeler sonrası Vali Münir Karaloğlu’nun Bursa İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne vekaleten bir atama yaptığı doğru mudur? Doğru ise kimi atamıştır? Atanan kişinin ÇED raporu için olumlu bir kurum görüşü hazırladığı doğru mudur? DOSAB yönetimi dışında bütün Bursa dinamiklerinin ve halkının karşı çıktığı bir termik santrale Vali Münir Karaloğlu’nun bu denli müdahil olması ve olumlu bakmasının arkasında hangi nedenler vardır? Onay kararı için hangi kurum ve kuruluşlardan görüş alınmıştır? ÇED raporuna olumsuz görüş bildirme olasılığı bulunan her kurumun yöneticisi istifaya zorlanacak mıdır? Vali Münir Karaloğlu ile ilgili her hangi bir işlem yapılacak mıdır?”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na da benzer sorular yönelten İlhan Demiröz, onay kararı için ilgili kurum ya da kuruluşların görüşlerini içeren yazılarının bir nüshasının da kendilerine verilmesini istedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X