‘İlişkileri daha kararlı bir duruma getirdik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kolombiya’yla ilişkileri anlaşmalarla çok daha kararlı bir duruma getirdiklerini söyledi.

‘İlişkileri daha kararlı bir duruma getirdik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Calderon, baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anlaşmalarla aramızdaki ilişkileri çok daha kararlı bir duruma getirmiş oluyoruz” dedi.

Erdoğan, “Kolombiya’dan gelen turist sayısını artırmak istiyoruz. TİKA olarak Güney Amerika’da 2. şubemizi Kolombiya’da açıyoruz” diye konuştu. 

Askeri tören 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na açılan yolda, süvari birliklerince karşılandı ve süvari birliğinin refakatinde saray kapısına kadar getirildi. Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçe kapısında Kolombiya Devlet Başkanı Calderon tarafından karşılandı.

Tören alanındaki yerlerine geçen Erdoğan ve Calderon, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından heyetlerini birbirine tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Calderon daha sonra tören alanında yürüyerek, tören kıtasını selamladı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın merdivenlerinde tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Törende Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X