‘İlk 4 maddenin nesini değiştireceğiz’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yeni anayasaya ilişkin iktidar partisini eleştirirken, ‘İlk 4 maddenin nesini değiştireceğiz’ dedi.

‘İlk 4 maddenin nesini değiştireceğiz’

Kılıçdaroğlu, TBMM’de 600 kadınla bir araya geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Kılıçdaroğlu, büyümek, gelişmek, saygın olmak isteyen toplumun kadınlarına değer ve önem vermesi gerektiğini belirtti.

Anayasa tartışmalarına değinen CHP lideri, Anayasa’nın ilk dört maddesine dokundurtmayacaklarını ve parlamenter sistemden vazgeçmeyeceklerini söylediklerini aktardı. ‘Bu maddelerin nesini değiştireceğiz Cumhuriyetin nesini değiştireceğiz?’ diye soran Kılıçdaroğlu, sözlerini ‘Peki ne yapacaksınız ‘Daha belli değil.’ Kafalarının arkasında bir şey var. Ben biliyorum ne olduğunu’ şeklinde sürdürdü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, her etnik kimlikten insanların beraber kurduğu bir cumhuriyet olduğunu, Atatürk milliyetçiliğinin özünün de bundan oluştuğunu anlatan Kılıçdaroğlu, ‘Bir siyasal bilinç, devletidir Türkiye Cumhuriyeti. İçimizde çok farklı kimliklerden, inançlardan insanlarımız var. Ama biz hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. ‘Şimdi değiştireceğiz.’ Neyini değiştireceğiz. Kimse kusura bakmasın Türkiye Cumhuriyeti’ni bize kimse altın tepside ikram etmedi’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X