İlk ders Edebali’den

Yıldırım Belediyesi tarafından, Yıldırım Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortak çalışması ile başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ binlerce Yıldırımlının önünde yeni ufuklar açacak.

İlk ders Edebali’den

Yunus Emre İlkokulu’nda başlatılan okuma yazma seferberliğinin ilk dersine, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Yıldırımlı kursiyer kadınlar katıldı. Yaşlarına rağmen, okuma yazmayı öğrenecek olmalarının heyecanı gözlerinden okunan kursiyerlere ilk dersi Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali verdi. 

Haftada iki gün yapılacak ve üç ay boyunca sürecek kursun açılışını yapan Başkan Edebali, “İlçemizde okuma bilmeyenlerin sayısı 25 binin üzerinde. Bunların çoğunluğunu kadınlarımız oluşturuyor. Artık okuma yazma sırası, hayat boyunca çocuklarının eğitimiyle ve donanımlı bireyler olarak yetişmeleriyle ilgili fedakarlıklar yapan annelerimize geldi. Çok anlamlı bir amaç için bir aradayız. Okuma yazmayı bilmeyen Yıldırım’daki kadınlarımıza ve hemşehrilerimize öğretmek için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz okul ve öğretmen imkanı sağladı.

Kaymakamımız, halk eğitim müdürlüğümüz, okul idaremiz ve öğretmenlerimiz seferberliğimize katkıda bulundu. Hem bu seferberliğe duyarlılık göstererek katılan annelerimize, hanım kardeşlerimize hem de fiziki ve manevi destek sağlayan Yıldırım Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DERSLER TELEVİZYONDAN TAKİP EDİLEBİLECEK

Okuma yazma seferberliğinin, yerel yönetim olarak eğitime verilen önemin bir göstergesi olduğuna işaret eden Başkan Edebali, “Bilgi sahibi olabilmek, günün şartlarını bilerek yaşamak için okuma yazma temel anahtardır. Annelerimizin okuma yazma öğrenmesi, geleceği sağlam temellere dayanan toplumun inşa edilmesinin bir gereği. Kadınlar eğitimliyse, o toplumun geleceği garanti altındadır. Okuma yazma hayatın her yerinde ve her anında var. Otobüse binerken, markete giderken okuma yazma olmazsa olmaz. Kadınlarımızın okuma yazma öğrenmesi Yıldırım’ın geleceğine dair önemli bir adımdır. Okuma yazma kurslarıyla yepyeni bir hayata yelken açacak kadınlarımıza hayırlı bir eğitim diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Okuma yazma kurslarına doğrudan katılan kursiyerlerin evlerinden alınarak, dersler sonrasında evlerine bırakıldığını ifade eden Başkan Edebali, kurslara doğrudan katılamayan vatandaşların ise dersleri Yıldırım Belediyesi Web TV’den ve Bursa’da yayın yapan televizyonlardan takip edebileceğini belirterek, proje kapsamında binlerce Yıldırımlıya okuma yazma bildiğine dair sertifika verileceğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, kursiyerlere defterlerini dağıtarak ilk dersi başlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X