İlk evliliklerin yüzde 60’ı görücü usulü

Türkiye’de ilk evliliklerin yüzde 37,5’i 20-24 yaş aralığında yapılırken, bu evliliklerin yüzde 59,9’u görücü usulüyle gerçekleşti.

İlk evliliklerin yüzde 60’ı görücü usulü

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yayımladığı 2016 yılı Aile Yapısı Araştırması, bireylerin eş seçimini nasıl yaptıklarını da ortaya koydu. Ülke genelinde ilk evliliklerin yüzde 47,8’inin görücü usulü ve kendi rızası ile yüzde 12,1’inin ise görücü usulü ve kendi görüşü sorulmadan aile kararıyla gerçekleştiği görüldü. Bireylerin öğrenim durumu yükseldikçe kendi seçimi ile evlenenlerin oranının arttığı, görücü usulü ile evlenenlerin oranının ise azaldığı tespit edildi. Araştırmaya göre bireylerin yüzde 97,1’i hem resmi hem de dini nikah yaptı. Sadece resmi nikah yapanların oranı yüzde 1,8, sadece dini nikah yapanların oranı ise yüzde 1,1 olarak hesaplandı. Türkiye genelinde en fazla boşanma nedeni ise yüzde 50,9 ile ‘sorumsuz ve ilgisiz davranma’ olurken, eşler en fazla ‘ev ile ilgili sorumluluklar’ konusunda sorun yaşadı 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X