İlk ‘fırça’ medyaya

ABD Başkanı Donald Trump, basında yemin töreniyle ilgi çıkan haberleri sert şekilde eleştirdi. Trump, yemin törenine katılan izleyici sayısı hakkında yalan söylediklerini savundu.

İlk ‘fırça’ medyaya

ABD başkanlık görevine resmen başlayan Donald Trump soluğu CIA merkezinde aldı.

Çalışanlara yaptığı konuşmada medyanın yeryüzündeki en haysiyetsiz şey olduğunu ve CIA ile arasını bozmaya çalıştığını söyledi.

ABD başkanlık seçimleri öncesinde ve sonrasında medyanın CIA ile kendisi arasında sorunlar varmış gibi yansıttığını ifade edn Trump, ‘İlk durağımın burası olmasının nedeni biliyorsunuz medya ile devam eden bir savaşım var. Onlar yeryüzündeki en haysiyetsiz şeyler. İstihbarat toplumu ile aramda bir kin olduğunu söylüyorlar. Benim burada olmamın sebebi bu iddiaların tam tersidir’ dedi.

Trump ayrıca, basının yemin törenine katılan izleyici sayısı hakkında yalan söylediklerini savundu.Trump, ‘Cuma günü Capitol’de bir konuşma yaptım ve 1-1,5 milyon insan gördüm’ dedi.

Trump basının, normalde kimsenin durmadığı boş alanları gösterdiğini ve kimseyi alana çekemediğini öne sürdüklerini kaydetti.

SPICER DA VERDİ VERİŞTİRDİ

ABD Başkanı Trump’ın yemin ederek görevine başlamasının ardından Beyaz Saray sözcülüğü görevini üstlenen Sean Spicer da ilk basın toplantısını düzenledi.

Amerikan basınından temsilcilerin olduğu salona, duyurulan toplantı saatinden yaklaşık 2 saat sonra gelen Spicer, sert bir tavır takındı. Spicer, Time dergisi muhabirinin Twitter hesabı üzerinden, ‘Trump’ın Beyaz Saray’a yerleştikten sonra Oval Ofis’teki Martin Luther King posterini kaldırdığı’ iddiasında bulunmasına tepki gösterdi.

Bu paylaşımın gerçeği yansıtmadığını, muhabirin de paylaşımını daha sonra sildiğini dile getiren Spicer, ancak haberin sosyal medya üzerinden yayılmaya devam ettiğine dikkati çekerek, ‘Bu sorumsuzca bir davranış’ diye konuştu.

Trump’ın yemin törenine katılanların sayısının Amerikan basınınca olduğundan çok daha az gösterildiğini öne süren Spicer, bu yöndeki haberleri ‘yanlış ve utanç verici’ olarak değerlendirdi.

Spicer, ‘Bu, şimdiye kadar burada ve dünya genelinde bir devir teslim törenindeki en büyük kalabalıktı, nokta. Kasıtlı olarak bunu yaptılar ki destek en az seviyeye insin’ dedi.

MADONNA’DAN KÜFÜR

Trump’a karşı yüzbinlerce kişi katılımıyla yapılan protestolara  ünlü şarkıcı Madonna’nın konuşması damga vurdu.

Madonna, CNN’in canlı verdiği mitingde Trump’a ‘fuck you’ diyerek küfretti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X