İlk görüşme pazartesi CHP’yle

Başbakan Davutoğlu, “Pazartesi CHP, salı MHP, çarşamba günü HDP ile görüşmeleri yapmak üzere bir planlama içerisindeyiz” dedi.

İlk görüşme pazartesi CHP’yle

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saraybosna’ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Ben şunu açık yüreklilikle Sayın Kılıçdaroğlu’na ve kamuoyumuza ifade ediyorum. Gerekli olmayan hiçbir atama yapılmamıştır. Kimse bu atamalar üzerinden veya hükümet etme misyonu üzerinden bir tartışma başlatmamalıdır. Eğer yanlış bir atama olduğu iddia ediliyorsa inşallah hükümet ortaklığı kurulduktan sonra bunlar ele alınır, konuşulur ama biz hükümet ederken Türkiye Cumhuriyeti’ni bir an bile sahipsiz bırakmayız. Alınması gereken kararlar konusunda bir an bile tereddüt etmeyiz” dedi.

Atamalara ilişkin Davutoğlu, şunları söyledi:

“Hükümet ettiğimiz her an her saniye hükümet etmenin gereği neyse onu yaparız. Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu’nun benimle ilgili endişelenmesine gerek yok. Önce kendi partisiyle ilgili endişelerini, kaygılarını gidersin, sonra bizimle ilgili yorum yapsın. Biz başka partilerin iç ilişkilerine ya da oradaki dengelere hiçbir şekilde müdahil olmadık”

“Üç partiyle de görüşeceğiz”

Davutoğlu, “Elimizden geldiği kadar hükümeti kısa sürede kuracağız ama bunun gecikmesi halinde işlerin yavaşlamasına izin vermeyiz. Hatta bütün bürokrasiye çok net bir mesaj da gönderdim. Türkiye’de hükümet kurulması uzayabilir diye işi aksatan tek bir bürokrat olursa onunla ilgili işlem yapılır” dedi.

Parti kurullarında ve teşkilatta istişarelerin yapıldığını belirten Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

“İstişareler neticesinde MHP veya CHP koalisyonunun olabileceği kanaati ortaya çıktı. Bu temelde de bütün partilerle, üç partiyle de görüşeceğiz ama yoğunluğu bu iki partiye vererek netice almaya çalışacağız.

Pazartesi günü CHP, salı günü MHP, çarşamba günü de HDP ile görüşmeleri yapmak üzere bir planlama içindeyiz. Onların kendi programlarına göre de daha netleşecek. Zaman kayması olabilir. Önemli olan, karşılıklı iradenin netleşmesi ve sağlam bir zeminde hareket etmemiz. Bu konuda soğukkanlı ve sağduyulu bir yaklaşım benimsenmesi, duygusal tepkilerden, fevri tutumlardan kaçınılması halinde çok sağlam yapılı bir koalisyon oluşabileceğine inancımı hala muhafaza ediyorum.”

Türkiye’de her şeyin anayasal çerçevede ve siyasi teamüller çerçevesinde yürüdüğünü söyleyen Davutoğlu, “Bu konularda da baştan itibaren söylüyorum, Cumhurbaşkanlığı makamını hükümet ortaklığı müzakerelerinin parçası haline getirmemek lazım. Getirildiği zaman aslında bir iyi niyetten uzaklaşılmış olunur” dedi.

Başbakan Davutoğlu, “Ne tür ihtilaf yaşanırsa yaşansın kesinlikle bu ihtilaf dış temsilciliklere yansıtılmaz. Elçiler, diplomatik temsilciler ve o ülkeden gelen turistler bizim en aziz misafirlerimizdir. Kaldı ki Türkiye ile Çin arasında, Türkiye ile Tayland arasında diyalog mekanizmaları da açıktır, görüşlerimizi beyan ediyoruz, karşılıklı olarak yoğun temaslarda bulunuyoruz. Dolayısıyla bu tür provokasyonlar, bu tür saldırılar, Koreli bazı turistlere yönelik saldırılar ya da Tayland Fahri Başkonsolosluğu’na yönelik saldırılar, açık bir şekilde ifade ediyorum hem kültürümüze, misafirperverliğimize hem siyasi, diplomatik temel ilkelere aykırıdır. Toplumumuzun duyarlı olmasını ve kesinlikle provokasyonlara gelmemesini ısrarla vurguluyor ve rica ediyorum” diye konuştu.

CHP ile görüşme Pazartesi saat 14.00’te

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Pazartesi günü saat 14.00’te CHP genel merkezinde görüşecek.

CHP’den yapılan açıklamada, Davutoğlu’nun koalisyon görüşmeleri kapsamında Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ettiği belirtildi. 

Talebe olumlu yanıt verildiği ve Kılıçdaroğlu’nun, Pazartesi günü saat 14.00’te Davutoğlu ile parti genel merkezinde bir araya geleceği kaydedildi.  

MHP ile görüşme Salı saat 14:00’te

 

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile salı günü saat 14.00’te MHP genel merkezinde görüşecek.

 

Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında Devlet Bahçeli’den randevu talep etti. Talebe olumlu cevap verildi.

 

Bahçeli, salı günü saat 14.00’te Davutoğlu ile parti genel merkezinde bir araya gelecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X