‘İlk günkü heyecanla sahnedeyim’

Yıldırım Belediyesi’nin organizasyonuyla ‘Kibarlık Budalası’ adlı oyununu önceki akşam Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahneleyen Haldun Dormen, 62 yıldır hala ilk günkü heyecanla sahneye çıktığını söyledi.

‘İlk günkü heyecanla sahnedeyim’

BURSA SANATSAL KALKINMA İÇİNDE

Tiyatro sahnesinin 88 yaşındaki usta sanatçısı Haldun Dormen, ‘Kibarlık Budalası’ adlı oyunuyla önceki akşam Bursa’daydı. Yıldırım Belediyesi’nin organizasyonuyla Barış Manço Kültür Merkezi’nde seyiriciyi selamlayan Dormen, oyun öncesi Olay Çekirge’nin sorularını yanıtladı. Sanat yaşamında 62 yılı geride bırakın Dormen, ‘Hala ilk günkü heyecanla sahneye çıkıyorum. ’60’lı yıllardan beri Bursa’ya gelirim. Bursa’nın farklı ilçelerinde oynamak hoşuma gidiyor. Bursa müthiş bir sanatsal kalkınma içinde’ dedi.

BİLET YERİNE KİTAPLA OYUNU İZLEDİLER

Yıldırım Belediyesi’nin aynı zamanda 2016-2017 kültür sanat sezonu açılışı niteliğindeki oyun anlamlı bir kampanyaya da sahne oldu. Seyircinin bilet yerine yanlarında getirdikleri bir kitap karşılığında salona girebildikleri oyunda toplanan kitaplar ise Güneydoğu’daki öğrencilere gönderildi. Gençlere çok çalışmalarını tavsiye eden Haldun Dormen, ‘Genç jenerasyon çok iyi ama genel kültür eksiklikleri var. Çalışmadan hiç bir sey olmaz’ dedi.

Haldun Dormen, arkadaşımız Fırat Toraman’ın sorularını yanıtladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X