İlk kez bir din görevlisi resmi nikah kıydı

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesinin girmesinin ardından Bursa’da ilk kez bir din görevlisi resmi nikah kıydı. 

İlk kez bir din görevlisi resmi nikah kıydı

İçişleri Bakanlığı’nın ilgili yazısı üzerine müftülere nikah kıyma yetkisi veren ‘Nüfus Hizmetleri Kanununun Evlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’, Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Evlendirme Yönetmeliğindeki bu değişikliğin ardından Mustafakemalpaşa’da bir ilke imza atıldı. Yeni yılda evlenmek için Mustafakemalpaşa Müftülüğü’ne başvuran Emine Uygun ve Sadi Özgür çiftinin resmi nikahını Müftü Ahmet Savaş Yaylalı kıydı.

Belediye Meclisi Salonu’ndaki nikah merasiminde, genç çiftin yakınları ile birlikte müftülük ve belediye yetkilileri hazır bulundu. Bursa’da müftü tarafından kıyılan ilk resmi nikah olarak kayıtlara geçen evlilik töreninde hem kuracakları yuvanın ilk adımını atan genç çiftin, hem de Müftü Yaylalı’nın heyecanlı olduğu görüldü.

Kur’an-ı kerim hediye etti

Aslen Gümüşhaneli olan Emine Uygun-Sadi Özgür çiftinin nikahını şahitlerin huzurunda kıyan Müftü Ahmet Savaş Yaylalı, evlilik cüzdanını geline emanet etti. Gençlere evlilik hediyesi olarak Kur’an-ı kerim veren Yaylalı, çiftin talebi üzerine dini nikah akdini de dualarla gerçekleştirdi.

Törenin ardından hayatlarını birleştiren genç çifte mutluluklar dileyen Müftü Yaylalı, “Evlenmede aslolan, aile birliğinin ömür boyu mutluluk içinde kurulmasıdır. Mutluluk da karşılıklı sevgi ve saygıya bağlıdır. Size düşen görev, iyi ve kötü günde birbirinize destek olmanızdır. Şimdiye kadar yüreğiniz ne dediyse onu dinlediniz, kime işaret ettiyse ona yöneldiniz. Şimdi o iki yürek ‘biz’ demenin mutluluğunu yaşıyor ve bizlerde buna şahitlik yapıyoruz. Bizim dileğimiz, yüreğinizdeki bu sevginin hiç tükenmeden devam etmesidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X