İlk madalya geldi!

Milli halterci Daniyar İsmayilov, 69 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

İlk madalya geldi!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda erkekler 69 kiloda mücadele eden milli sporcu Daniyar İsmayilov gümüş madalya kazandı. İsmayilov, koparmada ilk hakkında 156, ikincisinde 160, üçüncüsünde 163 kilo kaldırdı. İsmayilov, silkmede ise ilk hakkında 181, ikincisinde 185, üçüncüsünde 188 kilo kaldırdı. Toplamda 351 kilo kaldıran 24 yaşındaki milli sporcu, gümüş madalyanın sahibi oldu. Böylece Türkiye, Rio Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk madalyasını kazandı. Milli halterci Mehtap Kurnaz ise koparmada 81, silkmede 100, toplamda ise 181 kilo kaldırarak genel klasmanda ise 13’üncü oldu ve oyunlara veda etti. 

Darbe girişimi motivasyonumu artırdı

Rio’da gümüş madalya alan ve Türkiye’ye 12 yıl sonra halterde madalya kazandırmaktan gurur duyduğunu vurgulayan milli halterci İsmayilov, “Türkiye’de insanlar, 15 Temmuz’da ülkelerini düşünerek tankların altına yattı. Bunu gördükten sonra, o kiloların altına yatmak bana zor gelmedi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X