İlk sıra Simmons’ın

Louisiana State Üniversitesi’nin (LSU) Avustralyalı forveti Ben Simmons, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) 2016 draftında Philadelphia 76ers tarafından ilk sırada seçildi.

İlk sıra Simmons’ın

Brooklyn kentindeki Barclays Center’da yapılan draftta ilk oyuncu seçme hakkına sahip Philadelphia, tercihini Amerikan Üniversitelerarası Basketbol Ligi’nde LSU Tigers forması giyen 19 yaşındaki Ben Simmons’tan yana kullandı. 2,08 metre boyundaki Simmons, bir sezon basketbol oynadığı üniversite kariyerini 19,2 sayı, 11,8 ribaunt, 4,8 asist ve 2 top çalma ortalamalarıyla tamamladı.

İkinci tercih hakkına sahip Los Angeles Lakers, Duke Üniversitesi’nden 18 yaşındaki ABD’li forvet Brandon Ingram’ı seçerken, üçüncü sıradan seçilen isim ise Boston Celtics’in tercih ettiği Kaliforniya Üniversitesi’nin 19 yaşındaki ABD’li forveti Jaylen Brown oldu. Spor Toto Basketbol Ligi’nde Anadolu Efes forması giyen 18 yaşındaki şutör Furkan Korkmaz da Philadelphia tarafından 26. sırada tercih edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X