İlk yabancı konuğu Papa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kabullerine başladığı yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nın ilk yabancı konuğu belli oldu; Erdoğan, Saray`da ilk resmi konuk olarak, Papa Francis`i ağırlayacak.

İlk yabancı konuğu Papa
Papa, Türkiye’ye 28 Kasım’da gelecek. Hristiyan Katoliklerin ruhani lideri olan Papa Francis, aynı zamanda ‘Devlet Başkanı’ sıfatı da taşıdığından Erdoğan tarafından ağırlanacak.
 
Türkiye, Papa’nın ‘Devlet Başkanı’ olduğu Vatikan Devleti’ni resmen tanıyan ülkeler arasında yer alıyor. Bu nedenle Papa için, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ‘A tipi resmi tören’ yapılacak.
 
ANITKABİR’İ ZİYARET
 
Ankara ziyaretin Anıtkabir’le başlayacak olan Papa’nın Ankara’daki diğer görüşmeleri ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’le olacak.
 
Ziyaretinin ikinci günü İstanbul’a geçecek olan Papa Francis, sırasıyla Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii’ni gezecek, Şişli’deki Saint Esprit (Kutsal Ruh) Katolik Kilisesi’nde bir ayin yapacak. Papa’nın önemli bir başka görüşmesi ise, Fener Patrikhanesi’nde, Rum Ortodoks Patriği Barthelomeos ile yapacağı görüşme olacak. Papa, 30 Kasım Pazar günü yine Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayine katılacak, ardından Türkiye’den ayrılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X