İlk yarı iyi geçecek

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yılın ilk yarısının Türkiye ekonomisi açısından iyi geçeceğini ileri sürdü.

İlk yarı iyi geçecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Akademi projesi kapsamında, Oda üyeleriyle bir araya gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomi, bilim ve geleceğe yönelik öngörülerini paylaştı.

Türkiye’nin katma değerli üretimi yüksek ve eğitim düzeyi artmış bir ekonomi modeline ihtiyacı olduğunu vurgulayan Demirtaş, 2018 yılı için de beklentilerini açıkladı. Yılın özellikle ilk çeyreğinin Türkiye açısından olumlu geçeceğine inandığını vurgulayan Demirtaş, “Dolar endeksi rekor düşük seviyeye geriliyor. En önemli pazarımız olan Avrupa Birliği’nde (AB) olumlu bir hava hakim. Başta Almanya olmak üzere çok iyi sinyaller alıyoruz. Bu ülkelerdeki gelişmeler doğrudan bizim ekonomimize de yansıyor. Bunlarla birlikte Merkez Bankası’nın almış olduğu faiz kararı da yerinde. Bu gelişmeler yılın ilk ve ikinci çeyreği açısından ümit veriyor” dedi.
 
TEKNOSAB DOĞRU HAMLE

TEKNOSAB projesine de değinen Demirtaş, projenin çok doğru bir hamle olduğunu kaydetti. Türkiye’nin ekonomik sorunlarının temelinde katma değerli mal üretememenin bulunduğunu dile getiren Demirtaş, “Katma değerli mal üretebilmenin yolu tek bir yerden geçmiyor, birden fazla şeyin yapılması lazım. İnanılmaz yatırımlarla çok güzel projelere imza atabilirsiniz ancak insan kaynağında eksik varsa havada kalmış olur. TEKNOSAB’da da çok üst düzey mühendislere ihtiyaç duyulacak. BTSO’nun buna ilişkin çözümlerini de dinledim ve oldukça etkileyici buldum” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM SAYISI 250’Yİ AŞTI

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa iş dünyasının iş hayatındaki başarılarına katkı sağlamak amacıyla 2014 yılında bir eğitim ve gelişim platformu olarak BTSO Akademi projesini başlattıklarını hatırlattı. İş dünyasından gelen talepler doğrultusunda bugüne kadar 250’den fazla eğitim programına imza attıklarının altını çizen Onur, söz konusu eğitimlerden 16 bin BTSO üyesinin faydalandığını aktardı. Onur, 2018 yılında da Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ve eğitim kurumları işbirliğinde önemli eğitim programları gerçekleştireceklerini, iş dünyasını bu programlardan faydalanmaya davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X