İlk zafer Eker’in

Trilye Yat Limanı’ndan verilen start ile üçüncü yılına merhaba diyen trofeye, IRC ve destek sınıflarında 11 tekne ve 100’ün üzerinde yelkenci katıldı.

İlk zafer Eker’in

ÖMER BİLİK

Bursa ve Mudanya’yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefi ile hayata geçirilen EKER-BYK Trofesi’nin 1. ayağı olan Bursa Kupası Yelkenli Yat Yarışları, Trilye Yat Limanı’ndan start aldı. Trilye-Güzelyalı-Trilye coğrafi rotada başlayan trofenin ilk yarışına 4’ü IRC olmak üzere toplam 11 tekne ve 100’ün üzerinde yelkenci katıldı. 

Sezonun ilk yarışı da olan Eker-BYK Trofesi’ni “Eker Yayık Ayran” IRC sınıfında birinci olarak tamamladı. Yarışın başlangıcında rüzgar düşünce, start işlemleri için bir defa yarış tehir edildi. Start hattında rüzgar pupadan geldiği için tüm ekipler balon açarak start aldı.

FİNİŞE KADAR HEYECAN

Ortalama rüzgarın 5-6 knot olduğu yarışın başında Güzelyalı şamandırasını dönerken havanın 16-18 knota çıkması ile yarış parkuru bir anda hareketlendi. Ani bastıran rüzgarı iyi değerlendirmek isteyen ekipler kıyasıya bir mücadele içine girdi. Güzelyalı önüne atılan şamandırayı ilk dönen Eker Yayık Ayran teknesini Evolution teknesi izledi. 

Başa oynayan A35 model teknesiyle Eker Yayık Ayran ve Evolution teknesinin mücadelesi finişe kadar sürdü. Soğuk ve yağmur nedeni ile zorlu bir mücadeleye sahne olan yarışları, Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker tarafından 2009 yılında kurulan ve Eker Gıda çalışanlarının da ekipte yer aldığı, kaptanlığını da yine Ahmet Eker’in yaptığı Yayık Ayran takımı birinci olarak tamamladı. 

Bu arada  Ahmet Eker, 2-3 Mayıs tarihlerinde, Trilye’den–Bandırma’ya kadar uzanacak 70 millik Güney Marmara Kupası için tüm yelken sevdalılarını trofeye çağırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X