İlker Çelikcan Hastanesine ‘Bebek dostu’ unvanı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi adını alarak Sağlık Bakanlığı’na devredilen Bursa Asker Hastanesi “Bebek Dostu” hastane unvanını aldı.

İlker Çelikcan Hastanesine ‘Bebek dostu’ unvanı

2008 yılında “Altın Bebek Dostu İl” unvanı alan Bursa, geçen ay İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ardından İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de “Bebek Dostu” unvanı alarak bu unvana sahip 15’inci sağlık tesisi oldu.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın “Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en uygun yöntemdir. Sağlıklı bir beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adım, anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Bizde bunu elimizden geldiğince yaygınlaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X