İlketap mesleki eğitime sahip çıkıyor

İlketap Etiket ve Ambalaj Sanayi Ticaret AŞ yetkilileri, Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Alan Şefi Kubilay Çankaya, matbaacılık sektöründe öncü, Bursa’nın kendi sınıfında en ge

İlketap mesleki eğitime sahip çıkıyor

Çankaya, “Basım endüstrisinin teknik adam ihtiyacı her geçen gün artarken, okulların sektör tarafından sahiplenilmesi önem arz ediyor” dedi. İlketap yetkilileri de, günümüzde sanayinin en önemli sorununun nitelikli ara eleman bulamamak olduğunu belirterek, ”Ülkemizde, gençlerin meslek liselerine ilgisi az. Bu noktada, gençlerin mesleki teknik eğitime yönlendirilmeleri büyük önem arz etmektedir. Böylelikle yetiştirilecek nitelikli iş gücü ekonomiye kazandırılmış olacaktır.

Değişen teknolojiyle birlikte sürekli gelişen ve büyüyen sektörde İlketap olarak amacımız; kendini geliştirmeye hevesli, yenilikleri takip eden, teorik bilgileri pratiğe dönüştürebilen, her anlamda donanımlı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmaktır” ifadelerini kullandılar. Bu arada, ziyarette meslek liseleri ile özel sektör arasında bir bağ kurmayı ve öğrencilere gerek staj gerekse iş imkanları sunarak okulda edindikleri teorik bilgileri pratik bilgiye dönüştürmeyi hedefleyen İlketap AŞ’deki üretim sürecine ilişkin kısa bir sunum da gerçekleştirildi. Şirket yetkilileri, bu süreci yakından görmek ve tanımak isteyen öğrencileri işletmeye davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X