İlköğretim okuluna ‘Z kütüphane’

İznik Selçuk İlköğretim Okulu’nda oluşturulan çok amaçlı salon, oyun odası ve zenginleştirilmiş kütüphane törenle açıldı.

İlköğretim okuluna ‘Z kütüphane’

HAYRİ ŞEN

Büyükşehir Belediyesi, Okul Aile Birliği üyeleri ve çeşitli kurum ve vatandaşların destekleriyle hizmete giren çok amaçlı salon ve zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışında öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Hizmete giren çok amaçlı salonda minik öğrencilerin hazırlamış olduğu mini tiyatro büyük bir ilgi gördü.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan konuşmasında, “Zenginleştirilmiş Kütüphane olarak bilinen ‘Z Kütüphane’ okulumuza hayırlı olsun. Bizlerin asıl zenginliği ise geleceğimiz olan sizlerin bu kütaphaneyi kullanması ile olacaktır. Sizler bu kütaphaneyi ne kadar çok kullanır, bu kitaplardan ne kadar çok faydalanır iseniz, zenginlik kelimesi o kadar anlamını bulmuş olur” dedi. Pehlivan, öğretmenlerin de okumasını, velilerden de evde okuma saati uygulamasını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da, “Bilimin ve bilimsel gelişmenin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüz dünyasında önemini hiç yitirmeyen yegane varlık, iyi yetişmiş insandır. Eğitim sistemimizdeki eksiklerin en başında gelen okuma oranının düşük olma sorunudur” derken, kitap okuma oranlarıyla ilgili bilgileri paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X