İlkokul çocuklarına skandal kitap

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine dağıtılan Çiçek Bahçesi adlı kitabın toplatılmasına karar verildi.

İlkokul çocuklarına skandal kitap

İstanbul Esenler’de “Bir Kitap Bir Dünya Projesi” kapsamında ilköğretim 4’üncü sınıf öğrencilerine “Çiçek Bahçesi” isimli bir kitap dağıtıldı. Ancak, kitabın içeriğine büyük tepki geldi. 

Kitapta uygunsuz ifadelerin yer aldığına ilişkin iddialar üzerine inceleme başlatıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kitabın içerdiği uygunsuz ifadeler nedeniyle toplatılması talimatını verdi. Ayrıca, kitaba uygunluk veren komisyon hakkında da inceleme başlatıldı.

“İyi aslan tarafından huzur içerisinde yönetilen orman ülkesinde darbe yapmak isteyen sırtlanların” anlatıldığı kitapta, çalışan kadınlara yönelik aşağılayıcı göndermelerde bulunuluyor. “Dişi hayvanlara özgürlük verdiğimizde, kendilerini erkeklerle bir tutacaklar. Çalışmaya başladıklarında, ailelerine ayıracak vakit bulamayacaklar” deniliyor. 

Kitapta sanatçılara yönelik de ağır ifadeler yer alıyor. 

Kitabı, “Cüneyd Suavi” takma adıyla yazan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Şükrü Şumnu, yaptığı açıklamada, “kitabı çocuklara yönelik yazdım. Tıpkı aslan kral’daki gibi bir çocuk çizgi hikayesi. Oradaki hikaye hayvanlar aleminde geçiyor. Böyle çocuk hikayelerinde abartı olur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X