‘İllüstrasyon edebiyata zenginlik katıyor’

‘Editoryal İllüstrasyonlar’ adlı sergisiyle Bursalılarla buluşan Tülay Palaz, “Edebiyat metinlerinin görselleştirilmiş hali, okuyucunun ilgisini çekiyor” dedi.

‘İllüstrasyon edebiyata zenginlik katıyor’

DİLEK ATLI

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Tülay Palaz, ilk kişisel sergisini Cafe 7. Oda’da gerçekleştirdi.

Bursa’da çalışmalarını sürdüren Palaz’ın sergisi iki ay boyunca izlenime açık tutulacak. Sergide Palaz’ın edebiyat dergileri için hazırladığı illüstrasyonlar yer alıyor.

 

GÖRSEL DÜNYA…

İllüstrasyonun günümüzde edebiyat dünyasına eşlik eden bir sanat olduğunun altını çizen Palaz, “Görsel bir dünyada yaşıyoruz. Edebiyat metinlerinin görselleştirilmiş hali esere daha da zenginlik katıyor. Okuyucunun ilgisini çekiyor” dedi.

Edebiyat dünyasının önemli dergilerinde çizdiği kapaklarla dikkatleri üzerine çeken Palaz, makale içeriklerine uygun görseller hazırlamaya devam ettiğine değinerek, şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz dönemi iletişim çağı olarak adlandırıyoruz. İletişimi hızlandıran ve kolaylaştıran enstrümanlardan biri de illüstrasyon. Görsel iletişim ile verilmek istenen mesajı çok kısa sürede büyük kitlelere ulaştırabilmek illüstrasyon ile mümkün. Özellikle toplumun duyarlı olduğu konularda sosyal medya paylaşımlarında bunu açıkça görüyoruz. Editoryal İllüstrasyonlar olarak adlandırdığım bu ilk kişisel sergimde de dergi ve makaleler için hazırladığım çizimlerin yanı sıra kişisel çalışmalarım da yer alıyor. Ayrıca çalışmaların altında okurların ilgisini çekecek edebi metinler bulunuyor. Sanatseverleri ve edebiyat severleri Editoryal İllüstrasyonlar’ı ziyaret etmeleri için davet ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X