İmam-Hatip tartışması

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmangazi’de 9, Yıldırım’da 6, Nilüfer’de de 2 ortaokulun İmam-Hatip’e dönüşümünün onayını verdi. Veliler ve sendikalar tepkili.

İmam-Hatip tartışması

SEYİT GÜNDOĞAN 

Bir çok ortaokulun bünyesinde İmam-Hatip okulu açan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün zamanla bütün ortaokulları İmam-Hatip’e dönüştürmek istediği iddialarına, veliler ve eğitim sendikaları tepki gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, son olarak; Osmangazi’de 9, Yıldırım’da 6, Nilüfer’de de 2 ortaokulun İmam-Hatip’e dönüşümünün onayını verdi. Buna göre; Osmangazi’de, Hamzabey, Yunuseli Hacı Naciye Kanalıcı, Emine Hasan Özatav, Bisaş, Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın, Altıparmak Fethi Açançiçek, Şükrü Naili Paşa, Hanife Murat ve İnönü ortaokulları, Yıldırım’da, Fatih Sultan Mehmet, İhsan Dikmen, Samanlı Latif Dörtçelik, Semiha Mustafa Özer, Şehit Piyade Er Nezir Akgül, Yunus Emre ortaokulları ile Nilüfer’de Cavit Çağlar ve Fethiye ortaokullarının bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren İmam Hatip Ortaokulu açılacak ve bu okullar İmam-Hatip Ortaokulu olarak adlandırılacak.

MİLLİ EĞİTİM 27 MAYIS’TA ONAYLADI.

İlgili yazılarda; “İlimiz ….. ilçesindeki bazı okulların ardes kayıt bölgeleri içerisinde İmam-Hatip Ortaokulu bulunmadığı, gelen talepler doğrultusunda yapılan değerlendirmede bu bölgelerde İmam-Hatip Ortaokulu’na ihtiyaç duyulduğu tespit edildiğinden bölgede bulunan ….. Ortaokulu bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren İmam-Hatip Ortaokulu açılması ve adının da ……. İmam-Hatip Ortaokulu olarak adlandırılması uygun görülmüştür” ifadeleriyle ortaokulların İmam-Hatip’e dönüşümüne onay verdi. Aynı uygulamanın diğer ilçelerde de olabileceğinin duyumunu alan veliler ilçe milli eğitim müdürlüklerine imzaladıkları dilekçeleri vererek İmam-Hatip istemediklerini bildirdi.

“BU TALEPLER NEREDEN GELİYOR?”

Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Sarnık, bir okulun içinde başka bir okulun daha açılmasının eğitim açısından doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, zaten o bölgelerde 4 yıldan bu yana dönüşüm kapsamında ihtiyaç olan yerlerde İmam-Hatip ortaokulu ve liselerinin açıldığını hatırlattı. Sarnık, “Başka okulların içinde de imam hatipler yaparak ortaokulların tamamını İmam-Hatip yapmak istiyorlar. Ayrıca ‘talep var’ diyorlar. Bu talepleri kimler yapmış? Hangi merci yapmış? Kaç kişi yapmış? Bu talepleri merak ediyoruz. Gerçekten talep varsa açıklasınlar. Gerekirse o bölgelerde referandum yapsınlar” dedi.

Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona da ise, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm ortaokulları İmam-Hatip’e dönüştürmeyi kademeli geçişle sağlamaya çalıştığını savunarak, ortaokulların bünyesinde İmam-Hatip sınıfları açarak hem idarecilerin hem de çevrenin baskısıyla zamanla tüm öğrencilerin İmam-Hatip okuluna gitmesinin sağlanmaya çalışıldığını iddia etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X