İmamlara polis baskını

Almanya’da Federal Başsavcılık talimatıyla dört Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) imamının evine polis baskın düzenledi.

İmamlara polis baskını

Kuzey Ren Vestfelya ve Rheinland-Pfalz  eyaletlerinde yapılan baskın kapsamında 4 imamın evinde arama yapıldı. Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Volker Beck, Almanya’da bir süredir DİTİB imamlarının, Fethullah Gülen’e bağlı kişiler hakkında bilgi toplayarak Ankara’ya ulaştırdıkları yönündeki iddialar üzerine, geçtiğimiz aralık ayında suç duyurusunda bulunmuştu. Beck’in Federal Savcılığa verdiği belgeler arasında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderildiği iddia edilen yazı ve Almanya‘daki Türk konsolosluklarının Ankara’ya gönderdikleri raporlar olduğu belirtildi. 

Bu arada Avusturya hükümeti de, hakkında casusluk ve Türkiye’den talimat aldığı iddiaları ortaya atılan Avusturya Türk İslam Birliği’ni (ATİB) mali yönden mercek altına almaya hazırlandığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X