IMF’den dolar likiditesi desteği

Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel dolar sıkışıklığını gidermek için yeni bir program başlatarak, Fed’in dünya ekonomisinde dolar akışını sağlama kampanyasına destek verebilir.

IMF’den dolar likiditesi desteği

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Fed’in yabancı merkez bankalarına geçici olarak tahvil karşılığı dolar edinme imkanı sağladığı programına katılmak için yeterli ABD Hazine tahvili bulunmayan ülkelere kısa vadeli dolar fonlaması sağlamaya hazırlanıyor.

EN BÜYÜK PAY ABD’NİN

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’nın da desteklediği söz konusu girişim haftalar içerisinde başlayabilir. En büyük paya ABD’nin sahip olduğu fon, doksandan fazla ekonominin corona virüs ve küresel resesyon karşısında yardımını talep ettiği bir dönemde, bir dizi toplantı yapacak. Georgieva, Cuma günü gerçekleştirilen basın toplantısında ‘Kurulumuz gelecek günlerde temelde güçlü ancak sıkışan ekonomiler için kısa vadeli likidite hattı oluşturmak üzerine bir teklifi değerlendirecek’ demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X