IMF’nin ‘Bölgesel Ekonomik Sorunlar Raporu’

Uluslararası Para Fonu (IMF), “Bölgesel Ekonomik Sorunlar Raporu”nda, Türk ekonomisinin sağlıklı hızda büyümeye devam etmesinin beklendiğini vurguladı.

IMF’nin ‘Bölgesel Ekonomik Sorunlar Raporu’

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türk ekonomisinin sağlıklı hızda büyümeye devam etmesini bekliyor.

 

IMF, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Orta, Doğu ve Güneydoğu Avrupa (CESEE) ülkelerine ilişkin “Bölgesel Ekonomik Sorunlar Raporu”nun Güz 2015 sayısını yayımladı. 

 

Raporda, CESEE ülkelerinin birçoğunun, güçlü iç talep, düşük petrol fiyatları ve Avro Bölgesi’ndeki iyileşmenin desteğiyle büyümeyi sürdürdüğüne işaret edilirken, Rusya, Ukrayna, Moldova ve Beyaz Rusya’yı içeren Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) ekonomilerinin ise bu yıl daralacağı belirtildi.

 

“Türkiye’de güçlü büyüme devam ediyor”

 

Raporunun Türkiye’ye ilişkin bölümünde, “büyümenin, siyasi belirsizlik ve artan kurumsal borç nedeniyle yatırımcı güveninde ortaya çıkan aşağı yönlü risklere rağmen güçlü kaldığının” altını çizen IMF, Türk ekonomisinin sağlıklı hızda büyümeye devam edeceği beklentisini paylaştı.

 

Türkiye’deki kamu harcamalarının büyümeyi teşvik eden bir yapıya sahip olduğu belirtilen raporda, kamu transferleri ve tüketiminin diğer ülkelere kıyasla daha düşük, kamu yatırımlarının ise daha yüksek olduğu ifade edildi.

 

Öte yandan, Türkiye’deki enflasyon ve enflasyon beklentilerinin yüksek seyrettiğine işaret eden kuruluş, ABD Merkez Bankası Fed’in beklenen faiz artışının da Türk lirası ve sermaye akışları için bazı riskler teşkil ettiğini kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X