İMO’da Çağdaş Mühendisler iddialı

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 21 Şubat’ta yapılacak olan kongresinde Çağdaş Mühendisler Grubu adına Yaşar Poyraz adaylığını açıkladı.

İMO’da Çağdaş Mühendisler iddialı

SEYİT GÜNDOĞAN

 

BAOB’ta düzenlediği basın toplantısı ile hedeflerini anlatan Poyraz, her gün mesleki alanda edinilen tecrübe ve birikimlerini gelecek kuşaklara aktaran yol gösteren bir meslek odası anlayışıyla yola çıktıklarını söyledi. 

Kentin ve ülkenin geleceğine sürdürülebilir bir vizyonla bakan bir oda olacaklarını vurgulayan Poyraz, “Mesleğimizin, meslektaşımızın, kentimizin, ülkemizin ve hatta toplumumuzun tüm sorunlarında tüm gereksinimlerinde bilim ve tekniği ülkemiz ve insanlık yararına dönüştürmeyi hedefleyen bir oda olacağız. Ulusal ve çağdaş bilgilerle donanımlı, yerel kültürüne sahip çıkan, tüm farklılıklara saygılı, geçmişinden emanet olarak devraldığı tüm kültürel, mesleki, manevi ve çevre değerlerini gelecek kuşaklara daha nitelikli bir halde devretmekle sorumlu olduğu bilincinde olan bir oda yönetimi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

DEĞİŞİM ŞART

Tüm meslektaşlarının görev üstlendiği firmalarda ve kurumlarda görev alabilmeleri için mali mesuliyet sigortasının zorunluluğu için çalışmalar yapabilecek ve TMMOB Yasası’nın güncellenmesi için çaba gösterecek bir meslek odası istediklerinin altını çizen Poyraz, “Bütün bu ilkelerin yeşerip öncelikle öncelikle meslek odamız bünyesinde birlik için, geleceğe yön vermek için, mesleğin onuru, yaşanabilir bir kent ve özgür bir meslek odası için, hukuksuzluğa ve rantiyeciye karşı güçlü ve paylaşımcı bir meslek odası için değişim şarttır.  

Uzun yıllardan beri alışılagelmiş, meslek odası anlayışından, dinamik, özgür, irdeleyen, sorgulayan, ses veren, yol gösteren, katılımcı ve çözüm üreten bir meslek odası için, geçmişinde adı ‘Yeşil Bursa’ olarak anımsanan, bugün hızla betonlaşan, yeşili kaybolmuş, göğsüne hançerler saplanmış kentimizin geleceği için değişim şarttır. En önemlisi bütün bunları gerçekleştirmek için, birlik için, el ele vererek birlikte haykırmak için bilinçlendiren, öncü olan bir meslek kuruluşu için, değişim için, gelişim için, dönüşüm için değişim şart” dedi.  

    

Poyraz ayrıca, başta DOSAB’a yapılmak istenen termik santral olmak üzere kentin doğasına ve insan sağlığına zarar verecek her projeye karşı olduklarını sözlerine ekledi.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X