İMO’dan Başkan Dündar’a ziyaret

Tanışma ziyaretlerini sürdüren İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

İMO’dan Başkan Dündar’a ziyaret

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Mustafa Er, Sayman üyesi Ayşe Asena Dişbudak, Yönetim Kurulu üyesi Ali Kamil Goral ve Hatice Müjgan Elmas’ın bulunduğu ziyarette Osmangazi Belediyesi’nin yapı stoğu ve kentsel dönüşüm konuları ele alındı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, Bursa’nın zor bir şehir olduğunu belirterek, Osmangazi’deki yapı stoğunun çarpık ve eski olduğunu söyledi. Soğanlı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün istedikleri gibi ilerlediğini kaydeden Başkan Dündar, Soğanlı’nın ve Hamitler’de gerçekleşen planlı yapılaşmanın çevresine örnek olacağını aktardı. Demirkapı’daki kentsel dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geri dönüş beklediklerini hatırlatan Başkan Dündar, İnşaat Mühendisleri Odası’na kentsel dönüşüm çalışmaları sunabileceklerini ve fikir alışverişinde bulunabileceklerini ifade etti.

PLANLI DÖNÜŞÜM SÜRDÜRÜLMELİ

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, oda olarak Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, kentin planlı dönüşmesi için mesleki ve teknik desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Planlı dönüşüm ile birlikte ekonomik büyümenin de sağlanacağını kaydeden Albayrak, “Kentsel dönüşüm, kentin çöküntü alanlarını cazip hale getirmeli. Bunun için de doğru projelerin uygulanması sürdürülmeli. Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren her konuda bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X