İnadına sanat

Bursa’nın canlı bomba eylemiyle sarsıldığı günün akşamı ‘En Kısa Gecenin Rüyası’ oyununu sahneleyen Melis Birkan, Timur Acar ve Mert Fırat teröre inat sanat yapmaya devam edeceklerini söylediler.

İnadına sanat

RIDVAN DEMİR

PATLAMADAN ÖNCE ORADAYDIK

Nilüfer Belediyesi Tiyatro Festivali’nin finalini ‘En Kısa Gecenin Rüyası’ adlı oyunla yapan Melis Birkan, Timur Acar ve Mert Fırat Bursa’nın terör kabusu yaşadığı günün gecesi sahneye çıktı. Patlamadan kısa süre önce Heykel’de oldukları ortaya çıkan oyuncular, bir çok Bursalı gibi terör eylemini ucuz atlattı. Olayı anlatan Mert Fırat, ‘Yemek yemek istedik ancak yer olmadığı için kalktık. Biz aşağı inerken de bomba patladı. Böyle bir günde oyuna gelen seyircimize teşekkür ediyoruz’ dedi. 

AMAÇ PANİK HAVASI YARATMAK

Eylemin şokunu üzerlerinden atamadan akşam Suare sahnesinde oyunlarını sergileyen Timur Acar ise halkta panik havası yaratılmak istendiğini söyledi. Acar, ‘Üzücü olaylar yaşıyoruz. Fakat hayat devam ediyor. Bu olaylarla yaratılmak istenen bir panik havası var. Günlük hayata sekte vurulmak isteniyor. Biz durmamak tarafındayız’ dedi. Melis Birkan da yaşanan terör olayı nedeniyle çok üzgün olduğunu ve artık politikadan konuşmak istemediğini söyledi.

Oyun, Atina dükü Theseus ile nişanlısı Hippolyta’nın düğün hazırlıkları etrafında süren olayları konu ediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X