İnadına yatırım

Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesini eleştiren MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Tosyalı, “Biz inadına yatırım inadına istihdam diyoruz. Ülkemizin gücünü biliyoruz” dedi.

İnadına yatırım

ASLIHAN AYDIN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in kararının kendilerini iç ilgilendirmediğini söyledi.

 

MÜSİAD Bursa Şubesi, eylül ayı ‘Müstakil Düşünceler Konferansı’ kapsamında Fuat Tosyalı’yı ağırladı. Önceki akşam dernek merkezinde gerçekleştirilen toplantıda ‘Güncel Ekonomik Gelişmeler’ konulu konuşma yapan Tosyalı, iş hayatındaki tecrübelerini katılımcılara aktardı. Sanayi sektöründe 2016 yılının 2015 yılına göre daha iyi geçtiğini belirten Tosyalı, “Demir çelik sektörü bir çok sektörün de itici gücüdür. Eğer bir ülkede demir çelik sektörü kapasite kullanımını arttırıyorsa demek ki diğer sektörlerde de hareket vardır” ifadelerini kullandı.

DÜNYAYA ANLATIYORUZ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından faaliyetlerinde bir aksama olmadığının altını çizen Tosyalı, “Ancak tepe yönetim olarak durumu yönetebilme, izah edebilme adına çok yoruluyoruz. Dünyanın pek çok yerine seyahatler düzenliyoruz. Bu durumun Türkiye’yi iktisadi olarak etkilemediğini ve tüm kurumların işlediğini söylüyoruz. Hem mali sistemin hem taahhütlerin hem de üretimin devam ettiğini anlatıyoruz” diye konuştu. 

ÜLKEMİZİN GÜCÜNÜ BİLİYORUZ

Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesini de değerlendiren Tosyalı, “Biz inadına yatırım inadına istihdam diyoruz. Moody’s’in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü ülkemizin dinamiklerini, gücünü ve kendi gücümüzü biliyoruz. Kesinlikle bizi hiçbir şekilde yansıtmayan bir görüntü var” dedi. MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses de, 15 Temmuz’un ardından yurtdışında lobi çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. Türkiye’nin ekonomik yapısını daha güçlendirmesi gerektiğini dile getiren Gürses, “Türkiye güçlü bir ekonomiye, güçlü bir iradeye sahip olmasaydı, bugün her şey çok daha farklı olurdu” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X