İnce Kardeşler zirveye çıktı

Yıldırım Belediyesporlu satranççılar Safiye Öykü İnce ve Fatma Övgüm İnce kardeşler Gemlik’te düzenlenen özel bir turnuvada çifte şampiyonluk kazandı.

İnce Kardeşler zirveye çıktı

Amatör sporlarda elde ettiği başarılarla kupa ve madalyalara ambargo koyan Yıldırım Belediyesi, satranç branşında zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. 20-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 2. Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali’nde satranç turnuvasına katılan Yıldırımlı sporcular çifte kupa kazandılar. A kategorisinda mücadele eden Safiye Öykü İnce ile C kategorisinde mücadele eden Fatma Övgüm İnce, rakiplerini geride bırakarak şampiyon olma başarısını gösterdiler. Yıldırım Belediyesporlu satranççıları başarılarından dolayı tebrik eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, satrancın özellikle çocukların kişisel ve zihinsel gelişimine katkı sağladığını belirtti.

SATRANÇ ÇOK ÖNEMLİ

“Satranç çocuklarımızın düşünen, planlayan ve uygulayan bireyler olması adına çok önemli bir spor” diyen Edebali, “Bizim de öncelikli isteğimiz çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkı sağlayan spora teşvik ederek her alanda donanımlı yetişmeleri ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak” ifadelerini kullandı. Yıldırım Belediyespor’un şampiyonlar yetiştirmeye devam edeceğini de aktaran Başkan Edebali, spora ve sporcuya desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X